Zó maak je deze extreem lekkere vegan Snickers-taart
Quirine Brouwer | 17 mei 2020
Zoek je nog een lekkere snack voor op een luie zondag? Dan is deze Snickers-taart van het Amsterdamse Willem-Pie Bakeryhét recept voor jou. En iedereen kan ‘m eten: de taart is namelijk niet alleen honderd procent veganistisch, maar ook glutenvrij én vrij van geraffineerde suikers. Als dat geen smullen wordt…
Bakken maar!
Benodigdheden Snickers-taart
Springvorm
van 25 cm
Keukenmachine
Een grote pan en een kleiner pannetje
Ingrediënten
1e laag: browniebodem
75
gram boekweitmeel
25
gram amandelmeel
120
gram cacaopoeder
4
gram bakpoeder
150
gram kokosbloesemsuiker
2
gram zout
150 ml sojamelk
100 ml zonnebloemolie
1 kleine banaan
2e laag: chocolademousse
200 gram zijden tofu
100 ml kokosmelk
120 gram extra pure chocolade
80 gram cacao
50 gram dadelstroop
2 gram zout
3e laag: pinda-karamel
100 gram cashewnoten
50 ml sojamelk
70 gram pindakaas
50 gram zachte dadels (bijvoorbeeld van Yogi &
Youssef)
1 gram zout
Bovenste laag: ganache van pure chocolade
100 gram pure chocolade (in kleine stukjes gehakt)
100 ml kokosmelk
Geroosterde pinda’s
Zó maak je de Snickers taart:
Eerste laag: browniebodem
Bekleed de bodem van een springvom met bakpapier en vet de randen in met olie of bakspray.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng de droge ingrediënten: boekweit- en amandelmeel, cacaopoeder, bakpoeder, kokosbloesemsuiker en zout.
Meng de sojamelk en zonnebloemolie door elkaar.
Prak de banaan goed (of nog beter: pureer met de staafmixer of in de keukenmachine) en meng dit goed met de sojamelk en zonnebloemolie.
Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en mix goed met een spatel.
Verdeel het browniebeslag over de springvorm en bak 25 minuten.
Terwijl de bodem in de oven staat, kun je vast de 2e en 3e laag van de taart maken.
Haal na 25 minuten de taart uit de oven, laat goed afkoelen en zet in de vriezer.
Tweede laag: chocolademousse
Smelt de chocolade ‘au bain-marie’ (chocolade in een klein pannetje doen en in een grotere pan kokend water zetten).
Meng ondertussen de rest van de ingrediënten in een keukenmachine.
Als de chocolade gesmolten is, voeg je dit toe aan de mousse in de machine en je laat dit nog even doordraaien.
Zet de mousse in de koelkast.
Derde laag: pinda-karamel
Doe de cashewnoten met de sojamelk in de keukenmachine en laat draaien tot volledig glad.
Voeg de pindakaas, dadels en zout toe en draai tot een pinda-‘karamel’.
Zet de karamel in de koelkast.
Als de browniebodem goed koud is, haal je deze uit de vriezer.
Vet de randen van de springvorm in met olie of bakspray en plak er een strook bakpapier tegenaan.
Bestrijk de browniebodem met de chocolademousse en zet de vorm terug in de vriezer. Lees een boek, laat je hond uit of doe boodschappen, want de taart moet nu minstens een uur in de vriezer blijven staan.
Na een uurtje (als de chocolademousse bevroren of bijna bevroren is), kun je de karamel voorzichtig over de chocolademousse verdelen.
Zet de taart weer terug in de vriezer voor ongeveer 30 minuten.
Bovenste laag: ganache van pure chocolade
Verhit de kokosmelk tot ‘ie bijna kookt.
Zet het vuur uit en roer de chocoladestukjes door de kokosmelk tot het een gladde chocoladeganache is.
Verdeel de ganache over de koude pinda-karamellaag en strooi er direct wat geroosterde pinda’s overheen als decoratie.
En klaar! Bewaar de Snickers-taart in de koelkast om er extra lang van te kunnen genieten.
Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet.Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.