Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker én veganistisch: plaattaart met gekleurde wortels, feta en zelfgemaakte pesto

vegan-plaattaart-met-gekleurde-wortels-feta-en-pesto-margriet.jpg

Eet je plantaardig of wil je eens een gemakkelijke veganistische maaltijd maken? Ga dan voor deze vegan plaattaart met gekleurde wortels, feta en zelfgemaakte pesto. Natuurlijk is feta niet vegan, maar er zijn inmiddels heel wat goede alternatieven te vinden. Net als voor de parmezaanse kaas, die je vaak vindt in kant-en-klare pesto.

En wat ziet het gerecht er prachtig uit!

Dit heb je nodig voor de vegan plaattaart:

Voor de taart:

  • 300 g gekleurde wortels, in de lengte gehalveerd
  • 100 g Violife Greek White, verkruimeld
  • 30 g Violife Prosociano Wedge, geraspt
  • 20 g rucola
  • 1 rol (270 g) bladerdeeg
  • 1 rode ui, in dunne halve ringen
  • olijfolie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • zout en peper

Voor de zelfgemaakte walnotenpesto

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C en verdeel de walnoten over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de walnoten 15 minuten in het midden van de oven totdat ze goudbruin kleuren. Hussel halverwege om en laat de walnoten daarna afkoelen.
  2. Verhoog de temperatuur naar 180 °C en verdeel de wortels over een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Smeer de wortels in met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster 10 minuten in het midden van de oven. Zet daarna apart.
  4. Verhoog de oventemperatuur tot 200 °C.
  5. Doe de ingrediënten voor de walnotenpesto in een keukenmachine en mix tot een glad geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  6. Rol het bladerdeeg uit en vouw 1 centimeter van de rand naar binnen zodat er een opstaande rand rondom de plaattaart ontstaat. Bestrijk het bladerdeeg met ¾ van de zelfgemaakte pesto en de geraspte Prosociano Wedge. Verdeel de rode ui en gekleurde wortels over de plaattaart. Verdeel de wortels langs de korte zijde over het deeg. Doe dit om en om, zodat er steeds aan een afwisselende kant een stronk uitsteekt. Breng de plaattaart op smaak met gedroogde tijm, zout en peper.
  7. Bak de plaattaart 15 minuten in het midden van de oven totdat deze goudbruin is.
  8. Garneer de plaattaart met de verkruimelde ‘feta’ en rucola. Serveer direct met de overgebleven walnotenpesto.

Eet smakelijk!

Recept en beeld | Violife

Ook interessant