Dat wordt smullen: Vegan meringues met kiwi & pistache
Redactie Margriet | 19 februari 2020
De meringues zien we het liefst op zijn Frans: knapperig schuim en met een mooie witte kleur. Deze variant heeft de smaak van kiwi met een topping van pistache. Bon apetit!
Voor dit recept hebben we het eiwit vervangen door aquafaba en sojaroom. Hierdoor is het recept volledig vegan.
Dit heb je nodig voor de vegan meringues met kiwi:
250 ml aquafaba (bonenwater van 3-4 potjes kikkererwten) *
1 zakje vanillesuiker
250 g fijne tafelsuiker
1 tl maïzena
1 tl azijn + extra om te ontvetten
Voor de topping:
sojaroom
1 kiwi, in plakjes
50 g gepelde pistachenoten, grof gehakt
Extra nodig: spuitzak met gekarteld mondstuk van ± 1 cm doorsnede.
Bereidingswijze:
Maak een kom en de kloppers van een mixer vetvrij met een doekje en azijn.
Klop de aquafaba met een lepel van de suiker op.
Klop steeds verder op en voeg de rest van de suiker lepelsgewijs toe en blijf kloppen tot alle suiker is opgelost en je een stevige witte massa krijgt.
Meng de maïzena met de azijn en lepel voorzichtig door de massa.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en schep het schuim in de spuitzak.
Spuit met tussenruimte toeven van 6-8 cm doorsnede op het bakpapier. Spuit ze niet te plat want ze zakken nog in tijdens het drogen in de oven.
Verwarm de oven voor op 100 °C.
Droog de meringues 1½-2 uur in de oven, zet dan de oven uit en laat de meringues nog een uur afkoelen in de dichte oven.
Laat drogen op een rooster.
Garneer de meringues met de sojaroom, plakjes kiwi en de pistachenoten.
*Niet alle blikjes kikkererwten bevatten aquafaba. Kies daarom voor de zekerheid voor potjes. Je kunt ook het kookwater van zelfgekookte kikkererwten gebruiken.
Ziet er goed uit!
Productie | Colette Beyne Fotografie | Wout Hendrickx
Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-04. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.