Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: zó maak je zelf vegan mac & cheese

recept-zo-maak-je-zelf-vegan-mac-cheese.jpg

Mac & cheese is een echte klassieker in de Amerikaanse keuken, maar wordt ook in Nederland steeds populairder. Lekker met gewone kaas, maar wat als je veganist bent of niet tegen melk kunt? Dan is deze vegan mac & cheese een goede optie. In een half uurtje staat deze heerlijke pasta op tafel.

En de ingrediënten koop je gewoon bij de supermarkt.

Dit heb je nodig voor de vegan mac & cheese:

Met deze ingrediënten maak je voldoende voor twee personen.

  • 400 g pompoen, in blokjes
  • 200 g macaroni grande
  • 100 g Violife Gouda Flavour Grated (een veganistisch alternatief voor kaas)
  • 50 g VIOBLOCK unsalted+ voldoende om in te vetten
  • 25 g tarwebloem
  • 15 g salie, fijngesneden
  • 400 ml ongezoete sojadrink
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 5 el panko
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl nootmuskaat
  • zout en peper
Beeld | Violife

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de olijfolie met 2/3 van de salie en zout en peper naar smaak. Meng de pompoenblokjes met het saliemengsel en verdeel de blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het geheel 20 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen.
  3. Kook intussen de macaroni grande 8 minuten al dente in ruim kokend water, giet af en laat schrikken met koud water. Zet apart.
  4. Verhit een kookpan op middelhoge temperatuur en smelt 50 gram van de vegan boter. Voeg de ui toe aan de pan en bak dit 3-4 minuten tot deze glazig wordt. Dan voeg je de knoflook toe; bak dit 1-2 minuten totdat het begint te geuren. Voeg de bloem toe aan de pan en bak dit al roerend mee totdat het goudbruin kleurt. Voeg de ongezoete sojadrink beetje bij beetje toe en gebruik een garde om het tot een glad mengsel te kloppen. Laat het geheel 5 minuten indikken en haal dan van de warmtebron. Roer de nootmuskaat en Gouda Flavour Grated erdoor en laat dit smelten. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Voeg de pompoenblokjes bij de roux en pureer het geheel met een staafmixer tot een glad mengsel.
  6. Vet een ovenschaal in.
  7. Meng de pasta door de saus en verspreid het over de ovenschaal. Verdeel de panko over de ovenschaal en bak de Mac and Cheese 30 minuten in het midden van de oven totdat het gerecht goudbruin kleurt en knapperig is geworden. Laat de Mac and Cheese daarna kort afkoelen.
  8. Verdeel de Mac and Cheese over de borden en garneer met de overgebleven salie. Serveer direct.

Eet smakelijk en geniet van je vegan mac & cheese!

Recept en fotografie | Violife.

Ook interessant