Eten

Eet je mee? Varkensrollade met geroosterde wintergroenten

varkensrollade.jpg

Ga je lekker een weekendje weg met vrienden? Dat betekent lange wandelingen, gezellig bijkletsen, samen de keuken in en genieten met een wijntje erbij. Heb je geen oven in het huisje, dan kun je deze heerlijke varkensrollade ook in een grote braadpan op het fornuis maken.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

  • 1200 g varkensfilet
  • 50 g tomatenpesto
  • 5 gepelde, hele tenen knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 4 blaadjes salie
  • 150 g pancetta
  • vers gemalen peper, zout

Voor de geroosterde groenten

  • 6 rode uien, in kwarten
  • ½ knolselderij, geschild en in blokjes
  • ½ pompoen met schil, in blokjes
  • 250 g voorgekookte rode bieten, in parten
  • 4 ongepelde tenen knoflook
  • 1 el venkelzaad
  • 4 takjes rozemarijn
  • olijfolie om in te bakken
  • extra nodig: keukentouw

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 160°C. Snijd het vlees open tot een grote lap en bestrijk het aan de binnenkant met de pesto. Leg de knoflooktenen samen met de takjes tijm en de salieblaadjes kriskras op de pesto.

Rol de vleeslap stevig op, maal peper boven de rol en leg de plakjes pancetta erop. Bind de varkensrollade vast met keukentouw en leg ’m in een grote ovenschaal.

Schep om de geroosterde groenten te maken alle groenten samen met de knoflook, het venkelzaad en de rozemarijn om met 3 el olie en verdeel ze rondom de rollade in de schaal. Besprenkel het geheel met olijfolie en maal nog wat peper en zout over de groenten.

Bak de varkensrollade in ± 45 min. gaar in het midden van de oven. Schep halverwege de gaartijd de groenten goed om. Neem de schaal uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Lekker met gepofte aardappelen of aardappelkroketten.

Bereidingstijd: ± 25 min. +± 55 min. oventijd

fotografie: karl bruninx. styling, bereiding en recepten: ann van der auwera, debby de mangelaere.

Meer heerlijke gerechten voor het najaar vind je hier.

Lees ook

Smeuïge gehaktballen? Dit is het geheim!
Het geheim van de slager: zo maak je het állerlekkerste draadjesvlees
Zin om te snoepen? Dit is dé gouden tip om de verleiding te weerstaan

 Bekijk ook:

Artikelen van Margriet.nl gratis ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant