Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Varkensribstuk met wintergroente

varkensribstuk-met-wintergroente.jpg
  • ZTRDG staat voor puur en natuurlijk. Voor koken met je handen en met je hart. Voor eerlijk eten. En voor Vrouwonline zetten zij elke maand lekkere nieuwe recepten online!

Varkensribstuk met wintergroente
Hoofdgerecht
6 personen
Bereiding 75 minuten

Ingrediënten:
1 ribstuk (varkenskoteletten aan een stuk) van ongeveer 1 kg
3 tenen knoflook
3 takjes verse tijm
1 grote oerwortel
1winterpeen
1/2 knolselderij
200 g pastinaak
2 el olijfolie
2 el honing
2 el simpele balsamico-azijn
1 tl gedroogde, verkruimelde rode pepertjes
zout

Bereidingswijze:
Snij het vet van het ribstuk met een scherp mesje een beetje in en wrijf er zout en verkruimelde pepertjes in. Zet het vlees in een ruime ovenschaal 30 minuten in een hete (180 °C) oven. Schil ondertussen de verschillende wintergroentes en snij ze in grove stukken. Fruit deze samen in wat olijfolie aan. Voeg na 10 minuten de grof gehakte knoflook en tijm toe. Fruit nog even op lager vuur door en voeg de balsamico en wat zout naar smaak toe. Haal het vlees uit de oven en verlaag de temperatuur tot 140 °C. Doe de groentes bij het vlees en giet de honing over het ribstuk. Zet het vlees nog 30 minuten in de warme oven. Neem de ovenschaal uit de oven en laat het vlees 10 minuten onder aluminiumfolie rusten. Snij het vlees (aan tafel) los van de ribben door de ribben met een lang scherp mes te volgen. Trancheer het losgesneden deel nu haaks in dunne plakken. Giet de eventueel vrijkomende vleessappen bij de jus in de ovenschaal. Geef er de groentes en wat juices uit de schaal bij. Serveer met aardappelpuree of natte polenta. Alleen lekker brood is ook prima.

Ook interessant