Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Deze cake met vanille-ijs(!) maak je maar met 2 ingrediënten

deze-cake-met-vanille-ijs-maak-je-maar-met-2-ingredienten.jpg

Makkelijker dan dit wordt het niet: een cake van slechts twee ingrediënten. En ook nog eens twee die je vast nog wel op voorraad hebt, namelijk (gesmolten) vanille-ijs en zelfrijzend bakmeel. Als finishing touch een snufje zout voor een verrassende zoet-zout combinatie et voilà, een heerlijke cake.

Haal deze ingrediënten maar vast tevoorschijn, want dit recept wil je maken!

Zoet brood

Matt Preston, onder andere vast jurylid van Masterchef Australia, maakte een ijscake in een aflevering van het programma. Vol verbazing keek men naar Matt hoe hij van ijs een cake maakte. Maar wat blijkt? Het werkt écht. Door gesmolten vanille-ijs met zelfrijzend bakmeel te gebruiken, toverde hij een cake in elkaar.

Als je ijs mengt met brood krijg je een lichtzoet, cake-achtig brood. Het doet je een beetje denken aan een scone en is erg lekker met wat extra ijs, slagroom of fruit.

Lees ook
Vrouw laat zien hoe je vanille-ijs eigenlijk moet eten en iedereen is in shock

Ingrediënten

  • 500 ml gesmolten vanille-ijs
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • Snuf zeezout

Zó maak je de cake met vanille-ijs

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet ondertussen een cakevorm in met boter en zet deze klaar.
  • Zorg voordat je begint dat het vanille-ijs helemaal gesmolten is. Dit proces kun je eventueel versnellen door de bak vanille-ijs in een kom met heet water te zetten.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en meng deze ingrediënten voorzichtig met een spatel door elkaar.
  • Giet het mengsel in de ingevette cakevorm en maak de bovenkant zo glad mogelijk. Strooi er wat grof zeezout op voor een lekkere bite en zet de cakevorm in de voorverwarmde oven.
  • Na ongeveer 30-35 minuten op 175 graden zou je ijscake goudbruin en gaar uit de oven moeten komen. Om te controleren of de cake gaar is, prik je met een satéprikker in de cake. Als deze er schoon uitkomt, is de ijscake gaar.
  • Serveer de cake met een laagje zoute boter of voeg ijs en fruit toe.

Krijg je onverwachts visite of heb je zelf gewoon zin in een lekkere snack? Dan is deze cake ideaal en snel gemaakt. Af en toe zondigen is natuurlijk geen probleem, maar wil je naast deze caloriebom ook gezond snacken? Maak dan deze gezonde muffins met slechts 3 ingrediënten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | Culy
Beeld | iStock

margriet-kookboek

Heb jij het Margriet-kookboek al? Met ruim duizend recepten uit onder meer de Hollandse, Italiaanse en Thaise keuken.

Ook interessant