Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

5 manieren om die extra vakantiekilo’s te voorkomen

aankomen-vakantie-margriet.jpg

Een (paar) kilo aankomen op vakantie kún je met die heerlijke buitenlandse keukens en drankjes niet voorkomen, zou je denken. Het tegendeel is waar. 

Ik ga op vakantie en ik neem mee terug naar huis: extra vakantiekilo’s. Mocht je dit herkennen en ervan balen: er is hoop. Natuurlijk mag je ontspannen en genieten, daar is het vakantie voor. Maar dat is niet hetzelfde als volledig losgaan. Zo geniet je optimaal, zonder spijt!

1. Gezond op reis

Neem onderweg naar je vakantiebestemming geen pakken roze koeken en chocoladecroissants mee als lunch, maar vul je koelbox met gezond lekkers. Tip: beleg je broodjes niet van tevoren, maar onderweg. Ook lekker voor op reis: rauwkost.

2. Dagelijkse portie

Ook op vakantie is het belangrijk om je dagelijkse portie groente en fruit niet te vergeten. Het leuke is dat er op je vakantiebestemming vaak hele andere vruchten en groentesoorten op het menu staan dan thuis. Struin eens over de lokale markt en koop lekker handfruit en groente die je tussendoor uit het vuistje kunt eten.

3. Genoeg vocht

Als het warm is, verlies je veel vocht en heb je vaker dorst. Het is dus belangrijk om goed te drinken. Nu is het makkelijk om cola te bestellen, dat kennen ze in elk land, maar drink liever water. Dit lest de dorst het best en het bevat geen suiker. In sommige landen kun je het kraanwater beter niet drinken. Koop dan voor onderweg een fles water in de supermarkt.

4. Samen delen

Al ijs achter de kiezen of zwaar geluncht en nu al weer aan het avondeten? Deel dan je voorgerecht of toetje met iemand anders aan tafel. Of neem een voorgerecht in plaats van een hoofdgerecht. Let ook even op de alcoholische drankjes, dat tikt gauw aan. Wissel af met glazen water.

5. Sla niet door

Als je altijd de teugels strak hebt aangehaald en ze tijdens de vakantie laat vieren, loop je het risico om volledig door te slaan. Je denkt dan: nu heb ik toch al gezondigd, nu maakt het niet meer uit, dus kan ik net zo goed vijf bolletjes ijs eten. Dat is natuurlijk niet zo. Gun jezelf een lekker ijsje, maar laat het niet uit de hand lopen.

Bron | Voedingscentrum.nl
Beeld | iStock

Ook interessant om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant