Eten

Ultieme herfstkoffie: gingerbread latte!

gingerbread-latte.jpg

Ontdekt in New York: een gingerbread latte. Grote kans dat dit je nieuwe ‘verslaving’ wordt!

De smaken van kruidige peperkoek en kaneel gemengd met een sterke espresso, hieroverheen gestoomde melk, bedekt met slagroom en een snufje gemalen nootmuskaat – samen geeft het de perfecte herfstsmaak. De heerlijke, kruidige koffie is heel eenvoudig zelf te maken.

Gingerbread latte

Wat heb je nodig?

  • 2 kopjes espresso
  • 250 ml melk, opgeschuimd

Voor de gingerbread-siroop

  • 500 ml water
  • 300 gram kristalsuiker
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel vanille-extract

Garnering

  • slagroom
  • nootmuskaat

Zo maak je het

  1. Neem een niet te kleine pan en mix het water, de suiker, het gemberpoeder, kaneelpoeder en vanille-extract.
  2. Breng het geheel aan de kook. Zodra het kookt, zet je het vuur lager en laat 15 minuten zonder deksel pruttelen.
  3. Haal van het vuur zodra de siroop is ingekookt. Zet apart met een deksel op de pan.
  4. Maak een dubbele espresso.
  5. Stoom de melk op. (Dit gaat heel goed met een melkopschuimer.)
  6. Neem een heel grote mok (bij voorkeur 500 ml!), doe hier de espresso in, voeg ongeveer 60 ml siroop toe en de gestoomde melk.
  7. Roer dit even door.
  8. Garneer met een dot slagroom en een snufje verse nootmuskaat.

Geniet van je heerlijke gingerbread latte!

Geen zin of tijd om siroop in te koken? Gemberkoeksiroop (Gingerbread sirup) is ook te koop bij o.a. de groothandel of koffiespeciaalzaken.

 

Ook interessant