Eten

Mis je uit eten gaan? Zó eet je thuis het lekkerst en voordeligst

eten-bestellen-1.jpg

Wat missen we gezellig uit eten te gaan of onbezorgd boodschappen doen. Gelukkig kunnen we tegenwoordig onze favoriete maaltijd aan de deur laten bezorgen. Startpagina.nl helpt je aan de handigste links voor het bestellen van eten, maar ook bij het vergelijken van maaltijdboxen en het vinden van de beste recepten.

Aangewezen op eigen kookkunsten

Nu de horeca gesloten is, zijn we meer dan ooit aangewezen op onze eigen kookkunsten. Het uitgelezen moment om een maaltijdbox te overwegen. Het concept is simpel. Je geeft aan voor hoeveel personen je wilt koken, welke maaltijden je wilt en voilà, alle ingrediënten plus recepten worden bij je thuisbezorgd. Wat niet simpel is, is een keuze maken uit de aanbieders die er zijn: De Krat, Marley Spoon, Hello Fresh noem maar op. Gelukkig kun je via Startpagina.nl eenvoudig verschillende boxen met elkaar vergelijken. Zo zie je in een oogopslag of er in heel Nederland wordt bezorgd, of je een proefbox kunt bestellen en of er vegetarisch aanbod is.

Eten aan de deur

De tijd dat je alleen in het weekend wat bestelde, en dan voornamelijk pizza of sushi, is allang voorbij. Tegenwoordig is de keuze haast onbeperkt. Hier vind je eenvoudig de bezorgservice die bij je past. Op Thuisbezorgd vind je voornamelijk de snelle hap. Bezorgdienst UberEats heeft vanalles: van fastfood tot een goede carpaccio van een restaurant in de buurt. Deliveroo richt zich vooral op het bezorgen van kwalitatieve maaltijden van goede restaurants. Denk daarbij aan het soort eten waarvoor je in het verleden naar een restaurant ging.

Steun je lokale restaurants (en winkels)

Veel restaurants zijn in deze tijd extra creatief en bieden hun menu aan om af te halen. Misschien doet jouw favoriete tentje dat ook wel? Maak je hier gebruik van, dan doe je meteen mee aan ‘Support Your Local’, omdat je de lokale ondernemers helpt. Dat geldt trouwens ook voor de winkels in de buurt. Haal je groenten eens bij de groenteboer, in plaats van de supermarkt, en je vlees bij de slager om de hoek. Zo help je je plaatselijke winkels de crisis door.

Niet in de rij

Sowieso is boodschappen doen vandaag de dag een ander verhaal. Rijen voor de deur van de supermarkt zijn niet aanlokkelijk, zeker niet als je het liefst zoveel mogelijk in quarantaine blijft. Op deze pagina vind je daarom ook een overzicht van alle supermarkten en hun bezorgservice. De verschillen zijn groot, de bezorgmomenten ook, dus vergelijk het even vooraf, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Speel zelf voor restaurant

Mis je uit eten gaan heel erg? Op Startpagina.nl vind je heerlijke recepten en goede tips om zelf restaurantje mee te spelen. Misschien is dit wel de tijd om eens zelf die groentekroketten te maken. Alles wat je nodig hebt is geduld, verse producten en een goed recept. En een goede fles wijn erbij (van de plaatselijke slijter natuurlijk!).

Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant