Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Uiensoep cappuccino

Wist je dat we meer uien in onze gerechten gebruiken als het weer kouder wordt in Nederland?

Per persoon eten we 6 kilo ui per jaar. Daarvan eten we het grootste gedeelte in de winter, namelijk door de stamppot, als uiensoep of bijvoorbeeld als smaakmaker van stoofvlees.

We gebruiken in de zomer meestal de rode ui, omdat de kleur hiervan er in de salades lekker fris en vrolijk uitziet. In de winter kan ons die kleur niets schelen en gebruiken we de gele ui om wat extra vitaminen binnen te krijgen.

Voor alle liefhebbers van uien hebben we een leuk uienrecept:

Uiensoep Cappuccino

Voor 4 personen:

Ingredienten:

  • 700 gram uien

  • 2 el. olie

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 liter runderbouillon

  • 1 dl. (volle) melk

  • peper
  • Snij de gele uien in parten. Verhit de olie in een grote pan en bak de ui, samen met de teentjes knoflook, 5 minuten. Schenk de runderbouillon bij en laat de soep circa 20 minuten koken. Maak het “cappuccinoschuim” vlak voor het serveren: breng de (volle) melk, 2 el. soep en wat verse peper aan de kook. Klop dit op het vuur, handmatig of met een staafmixer tot schuim. Verdeel de warme soep over 4 cappuccinokommen en schep er wat van het schuim bovenop. Garneer met fijngesneden lenteui.

    Meer recepten vind je op www.ui.nl.

    Daarnaast kun je op de Margriet Winterfair, van 20 t/m 26 november in de Jaarbeurs in Utrecht, verschillende kookdemonstraties beleven van lekkere en vernieuwende gerechten met uien. Zo kun je bijvoorbeeld luisteren naar een kok die vertelt over uien snijden zonder te huilen en die laat zien hoe je uien karameliseert.
    Kijk op www.margrietwinterfair.nl voor meer info.

    Ook interessant