Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Geen broodjes te koop? Met slechts twee ingrediënten bak je ze zelf

geen-broodjes-te-koop-met-slechts-twee-ingredienten-bak-je-ze-zelf.jpg

In sommige supermarkten wordt nog altijd flink gehamsterd, dus is het niet makkelijk om aan al je boodschappen te komen. Heb jij misgegrepen bij het schap met brood deze week? Met slechts twee ingrediënten blijk je heel makkelijk zelf lekkere broodjes te kunnen maken. Wat je nodig hebt? Alleen een pak zelfrijzend bakmeel en Griekse yoghurt.

Niet alleen voor broodjes is dit deeg ideaal. Je kunt er ook bagels, chocoladebroodjes, pizzabodems of zelfs appeltaart mee maken.

Basisdeeg

Broodjes maken volgens dit recept is écht heel makkelijk. Je neemt één deel Griekse yoghurt en één deel zelfrijzend bakmeel. Is er geen zelfrijzend bakmeel meer te krijgen in de supermarkt? Dan kun je ook bloem gebruiken en wat bakpoeder toevoegen. Begin bijvoorbeeld met 100 gram meel en 100 gram Griekse yoghurt, en blijf daaraan toevoegen tot je de juiste hoeveelheid hebt. Deze twee ingrediënten meng je in een grote kom, en kneed je vervolgens voor vijf minuten op een met bloem bestoven werkvlak. Als het een geheel is zonder klontjes en een beetje elastisch voelt, is je deeg klaar. Het zou kunnen dat je iets meer meel moet toevoegen tijdens het kneden.

Broodjes of bagels

Wat je vervolgens met je deeg doet, ligt aan wat je wilt maken. Voor een broodje verdeel je het deeg in bolletjes en plaats je deze op een bakplaat. Als je het in huis hebt, is het lekker om de bolletjes in te smeren met wat losgeklopt ei. Bak je broodjes vervolgens in een voorverwarmde oven voor 20 minuten op 190 graden, en daarna nog 5 minuten op 230 graden. Voor bagels rol je het deeg uit tot sliert van zo’n 10 centimeter lang. Elke deegslang leg je rond neer, zodat de vorm van een bagel ontstaat. Om een bagel extra lekker te maken, kun je deze nog insmeren met wat ei. Daarna kun je ook nog wat toppings zoals zout, Italiaanse kruiden of sesamzaadjes toevoegen. Hiervoor geldt dezelfde baktijd als voor de broodjes.

Pizza

Meer zin in een pizza? Maak dan bijvoorbeeld een pizza met dit deeg. Daarvoor hoef je het basisdeeg alleen uit te rollen en je favoriete saus en toppings toe te voegen, voor je het bakt op 200 graden voor zo’n 20 minuten. Er zijn nog heel wat anderen recepten te vinden met deze twee ingrediënten: van appeltaart tot knoflookbrood, je kunt het allemaal maken met dit basisrecept.

Zoek je meer recepten die je in deze coronatijd kunt maken met ingrediënten die je vast al wel in huis hebt? Lees dan hier verder: 5 heerlijke recepten waar je weinig ingrediënten voor nodig hebt.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Metro UK, Instagram
Beeld | iStock

Ook interessant