Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Tulband met citroenglazuur

tulband-jpg.jpg

Een tafel, lekker eten en vrienden om je heen. Meer is er niet nodig voor de perfecte zomeravond. In Margriet 32 staat een volledig samengesteld menu voor een heerlijke zomeravond, zonder lang in de keuken te staan. Wij hebben één gerecht voor je geselecteerd. Zo maak je tulband met citroenglazuur.

Benodigdheden:
• 270 g basterdsuiker, gezeefd
• 150 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
• 150 g amandelmeel
• 6 eiwitten
• 200 g boter of margarine
• 1 el geraspte citroenschil

voor het glazuur:
• 200 g poedersuiker
• 4 el citroensap

Het recept:
• Meng de basterdsuiker met het bakmeel en het amandelmeel.
• Klop de eiwitten stijf en roer ze met een garde door het bloemmengsel.
• Smelt de boter in een steelpan en schep de witte delen die boven komen drijven uit de pan.
• Neem, zodra de boter nootachtig gaat geuren, de pan van het vuur.
• Voeg de lauwwarme boter al kloppend met een handmixer op de laagste stand bij het bloem-eiwitmengsel.
• Voeg de citroenrasp toe en laat dit vloeibare beslag een uur in de koelkast opstijven.
• Verwarm de oven voor op 175°C. (hete lucht).
• Vet een tulbandvorm in en bestuif hem met bloem.
• Bak de tulband in 25 min. gaar in het midden van de oven. Laat afkoelen.
• Klop voor het glazuur de poedersuiker los met het citroensap tot een dikke, glanzende massa en lepel het over de tulband.

Bereidingstijd: ± 40 min. + 1 uur koeltijd.

 

Ook interessant