Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Met deze truc kun je glibberig voedsel snijden zonder problemen

vis-snijden-2.jpg

Iedereen kent de irritatie wel: glibberige vis die elke keer (bijna) uit je handen glipt als je ‘m wilt snijden. Het maakt niet uit hoe stevig je de vis vastpakt: het blijft maar gebeuren. Gelukkig hebben wij dé tip waardoor dat tot het verleden behoort.

En je hebt er maar één ding voor nodig: de vriezer.

Vriezer

Ga je koken met gladde etenswaren? Leg het product dan kort van tevoren in de vriezer. Na ongeveer tien minuten kun je het er weer uithalen, het hoeft namelijk niet te bevriezen. Door dat te doen, worden etenswaren steviger en kun je ze gemakkelijk snijden, zónder dat ze uit je handen glippen.

Dun snijden

Als je etenswaren, zoals vlees en vis, in dunne plakjes wilt snijden, kun je het beter anders aanpakken. Voordat je het product in de vriezer legt, pak je het eerst strak in met vershoudfolie. Laat het product daarna ongeveer twee uur lang in de vriezer liggen. Wanneer je het product eruit haalt, moet het stijf aanvoelen. Is dat niet het geval? Leg het er dan ongeveer tien minuten lang weer in. Als de vlees of vis stijf genoeg aanvoelt, kun je ze gaan snijden. Doe dat met een scherp mes. Je zult al snel merken dat het een stuk gemakkelijker gaat.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron: Elle Eten
Beeld: iStock

Ook interessant