Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Trifle met blauwe bessen en limoncello

trifle1-jpg.jpg

Heb jij wel eens gehoord van een trifle? Dit is een toetje wat bestaat uit verschillende laagjes cake gedrenkt in likeur, fruit en slagroom. Het idee is heel simpel en het kan eenvoudig niet mislukken! De trifle is een Engels toetje wat al eeuwelang bestaat. Juist om de verschillende laagje goed te kunenn zien maak je de trifle in een glazen schaal of in aparte glazen.

Recept Trifle

Ingrediënten voor 6 personen

1 kant en klare cake
250 g blauwe bessen
250 g aardbeien, in stukjes
Limoncello
1 beker vanille custurd 500 ml
500 ml slagroom
2 zakjes vanille suiker

Bereiding
Snijd de cake in plakjes van 1 cm dik en overgiet deze met een flinke scheut limoncello (Italiaanse citroenlikeur). Klop de slagroom met de vanille suiker lobbig. Vul een glazen schaal of kleine glazen bijvoorbeeld wijnglazen met een laagje cake. Vul de trifle vervolgens met een laagje custard, een laagje blauwe bessen, aardbeien en slagroom. Herhaal alle laagjes en decoreer de trifle met een paar blauwe bessen. Je kunt de trifle ruim van te voren maken. Dan zullen de smaakjes zich nog meer met elkaar vermengen.

Variaties
De cake kun je vervangen door bitterkoekjes, cantuccini, lange vingers of kokosmacaronen.
De likeur kun je vervangen door port, cognac of rum.
Vers fruit zoals aardbeien, blauwe bessen kun je vervangen door diepvriesfruit, een laag jam of fruit uit een pot zoals kersen.
(Slag) room kun je vervangen door mascarpone of lemoncurd.

Kijk voor naar nog meer verwentoetjes op:

Ook interessant