Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Traktatietip: bonbons op een lepeltje

bonbons-op-een-lepel.png

Zelf bonbons maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Pak een paar mooie lepels uit de keukenlade, ‘beleg’ ze met chocolade et voilà, je hebt lepelbonbons. 

Wat heb je nodig?

Aantal: voor ongeveer 20 lepels

  • 50 g pure chocolade
  • 50 g melkchocolade
  • 50 g witte chocolade
  • 125 ml slagroom

Optioneel om te garneren: gehakte hazelnoten, pistachenoten, halve amandelen, sinaasappelrasp, kaneel, hagelslag, fleur de sel, chilivlokken, gevriesdroogde frambozen, musketsprinkels.

Zo maak je het!

Breek de chocola in zo klein mogelijke stukjes boven 3 aparte kommen. Breng de slagroom in een steelpan aan de kook. Doe in een maatbeker en giet 50 ml bij de pure, 50 ml bij de witte en 25 ml bij de melkchocola. Roer goed tot alles is gesmolten. Laat indien nodig even een kwartiertje indikken. Schep op (dessert)lepels en leg die op een vel bakpapier. Zorg dat de stelen kunnen rusten op iets hogers (tip: houten plankje) zodat de chocola niet van de lepels drupt. Laat opstijven. Veeg indien nodig de onderkanten netjes schoon met een vochtig doekje.

Versier geheel naar hartelust en eigen inzicht, liefst als de chocola nog iets nat is, dan plakt het goed vast. Chocoladegarneerstreepjes daarentegen kun je juist beter toevoegen als de lepels zijn opgesteven. Bewaar op een koele plek of in de koelkast. Serveer alleen niet ijskoud, dan zijn ze minder smeuïg, minder ‘bonbonnig’.

Bereiding: 20 minuten + paar uur wachten

 Meer feestrecepten

de-vrolijke-tafelDit recept is afkomstig uit het boek De vrolijke tafel. In dit nieuwe, sfeervolle kookboek van Karin Luiten staan kleurrijke en vrolijke gerechten die ideaal zijn voor de meest uiteenlopende feestjes.
De vrolijke tafel, Karin Luiten, € 29,99 (Nieuw Amsterdam) ISBN 9789046820070

Bron foto recept: Harold Pereira.

Ook interessant