Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Tosti met makreel

tosti-makreel-groot.jpg

Culinair redacteur Colette Beyne: “Ik ben dol op lunchen, thuis of buitenshuis. Een lekkere boterham vind ik prima, maar soms heb ik zin in net iets meer. Ik ben zelf dol op tosti’s en ik maak ze dan ook graag. Niet alleen met ham en kaas, er zijn variaties genoeg mogelijk. Zoals deze met makreel, courgette en rode ui bijvoorbeeld.

Inmiddels weet iedereen wel dat vette vis gezond is en of je die nu eet bij de tosti-makreel-grootwarme maaltijd of op brood, maakt niet uit. Dat maakt het misschien ook net iets makkelijker om aan twee keer per week te komen.

De omega-3-vetzuren zorgen voor een gezond hart, gezonde bloedvaten, bloeddruk en hormoonspiegel. Verder bevat makreel mineralen als calcium, fosfor, magnesium, en vitamine A,B12, D en K. Dus doen!”

Tosti met gerookte makreel, courgette & rode ui (4 stuks)
– 8 dikke sneden maïsbrood
– 1 gerookte makreel
– ½ courgette
– 1 rode ui, in zo dun mogelijke ringen
– versgemalen peper, (zee)zout
– 1 el milde olijfolie

Het recept:
– Haal het makreelvlees los met een vork.
– Snijd driekwart van de courgette in dunne plakken en rasp de rest grof.
– Bedek vier boterhammen met de helft van de courgetteplakken en de uienringen.
– Maal er peper en zout overheen.
– Verdeel de makreel over de boterhammen, dek af met de resterende boterhammen en klem de tosti’s tussen een tafelgrill.
– Verhit de olie, bak hierin de achtergehouden courgette en ui en laat 1-2 min. zachtjes bakken.
– Beleg hiermee de bovenkant van de tosti’s en snijd ze doormidden.

Bereidingstijd: ± 15 min.

Ook interessant