Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Het tosti-ijzer schoonmaken: hoe doe je dat eigenlijk écht goed?

tosti-ijzer-schoonmaken.jpg

Wie een krokant broodje met gesmolten kaas eet, moet ook geloven aan het tosti-ijzer schoonmaken. Geen leuke taak, maar wel zo een die de volgende keer dat je het apparaat gebruikt nóg vervelender is, dankzij de aangekoekte plakken kaas en andere ingrediënten. Kwestie van doen, dus. Met deze tips maak je het schoonmaken eenvoudiger.

Hoe kun je het tosti-ijzer het beste schoonmaken?

Wil je net een tosti gaan maken, zit de aangekoekte kaas van de vorige keer er nog aan: de hórror. Totaal onnodig ook, want met een simpel trucje wordt het schoonmaken van een tosti-ijzer heel eenvoudig en kun je dat vieze apparaat bijna niet meer laten voor wat het is. Wat je nodig hebt? Een theedoek, en een klein beetje water. De oplossing is net zo simpel. Dompel de theedoek onder in water, en leg ‘m tien tot vijftien minuten op het nog warme ijzer neer. Wacht geduldig af en haal de doek na een kwartier ervan af: je zult zien dat de restjes zijn losgeweekt en eenvoudig te verwijderen zijn. Toekomstige jij bedankt je alvast.

Lees ook
Maak jij je tosti al je hele leven verkeerd klaar?

Bakpapier

Klinkt bovenstaande truc alsnog als te veel moeite, en staat de spreuk “voorkomen is beter dan genezen” op jouw lijf geschreven? Voorkom een vies tosti-apparaat überhaupt door je tosti tussen een (herbruikbaar) stuk bakpapier te leggen. Nooit meer uitgelopen gesmolten kaas of broodkruimels in je ijzer: zo doe je dat.

Beeld | Getty Images

Ook interessant