Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Toscaanse bonensoep

tosacaanse-bonensoep-uitgelichte-afb.jpg

Dat soep ook perfect voor de zomer is bewijst deze Toscaanse bonensoep van Rose Elliot. Serveer als voorgerecht van jouw vegetarische menu of juist als hoofdgerecht.

Dat soep ook in de zomer smullen is bewijst deze Toscaanse bonensoep van Rose Elliot. Serveer als voorgerecht van jouw vegetarische menu of als hoofdgerecht. Het is een recept uit het nieuwe kookboek van Elliot, 30 Minuten Vegetarisch, dat vol staat met de fijnste (gezonde) vegetarische en veganistische recepten.

Ingrediënten (4 personen)
2 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geplet
2 blikken (à 400 g) cannellinibonen
400 ml water of groentebouillon
1 citroen, gehalveerd
zout en zwarte peper
extra vergine olijfolie (naar keuze)
grofgehakte bladpeterselie, ter garnering

Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote steelpan, voeg de uien toe, leg het deksel op de pan en bak de uien 10 minuten op laag vuur tot ze zacht maar niet bruin zijn. Roer de knoflook erdoor en bak alles nog 1–2 minuten.

Voeg de cannellinibonen met hun vocht toe en pureer het geheel dan in de keukenmachine of met de staafmixer tot een vrij gladde en romige soep.

Schenk de soep terug in de pan en voeg wat water of groentebouillon toe totdat de soep zo dik is als je wilt. Breng de soep aan de kook en voeg peper en zout en twee kneepjes citroensap toe om de smaak goed te laten uitkomen.

Serveer de soep in opgewarmde kommen, eventueel besprenkeld met een beetje extra vergine olijfolie, wat bladpeterselie en grofgemalen zwarte peper.

Tip van Rose Elliot: Je kunt met de bonen variëren: borlottibonen zijn ook heel lekker.

Meer vegetarische recepten

Maak je vegetarische menu compleet!

Tuinbonenlasagne
Warme quinoasalade met tuinbonen en granaatappel
Fool van mango en kardemom

Het boek is voor €19,95 te bestellen via Kosmos Uitgevers. ISBN 9789021553023

Ook interessant