Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Tortilla op brood

tortilla-op-brood.jpg

Niets leuker dan je eigen groente verbouwen en er daarna de lekkerste gerechten van maken.

Tomaten, aardappels, sla en courgettes, je kunt ze allemaal in jouw eigen tuin of op jouw balkon verbouwen. Zo heb je altijd verse producten binnen handbereik. Met een paar ingrediënten uit de winkel, maak je heerlijke maaltijden. Heb boek Zelfsgeoogst bevat de lekkerste zoals tortilla op brood uit .

Recept tortilla op brood

Zelfgeoogst
• 5 vastkokende aardappels, schillen, in blokjes snijden
• 1 handvol gemengde sla, wassen en drogen
• 2 rijpe tomaten, wassen en in plakjes snijden

Uit het keukenkastje
• olie
• 4 eieren
• zout en peper uit de molen
• 4 eetlepels mayonaise

Uit de winkel
• 4 broodjes

Extra
• Koekenpan met anti-aanbaklaag van ± 20-25 cm Ø

Zo maak je het
Bak de aardappelblokjes 5 minuten op hoog vuur in 3 eetlepels olie. Kluts de eieren in een kom, doe de hete aardappelblokjes erbij en voeg peper en zout toe. Giet alles terug in de warme pan. Zet het vuur laag.

Keer de tortilla als deze begint te stollen (bordjestruc: laat uit de pan op een plat bord glijden, zet daar een (tweede) bord bovenop, keer, en laat vanaf het tweede bord weer terug in de pan glijden). Bak zachtjes tot de tortilla helemaal gaar is. Laat afkoelen. Snij er punten van en beleg een broodje met een punt tortilla, tomaat, sla en mayonaise.

(Bron: Zelfgeoogst)

Ook interessant