Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: Tortilla’s met pulled salmon en rodekoolsalade

pulled-salmon-tortillas-with-red-cabbage-slaw-mexico.jpg

We beginnen het jaar lekker licht, maar boordevol smaak. Ook vis kun je na het garen in grove stukken verdelen. Maak bijvoorbeeld eens deze tortilla met pulled salmon. Deze zalm is met rodekoolsalade en koriander namelijk heerlijk als lichte vulling van tortilla’s.

Tortilla's met pulled salmon uit Margriet 02

Dit heb je nodig voor de tortilla’s met zalm:


● 250 g rodekool, harde bladeren en stronk verwijderd, fijngesneden of -geschaafd
● 3 tl groene tabasco
● 2 el rodewijnazijn
● 2 tl bruine basterdsuiker
● versgemalen peper, zout
● 1 handvol koriander
● 4 el extra vergine olijfolie
● 600 g verse zalmfilet, zonder huid
● 4-6 tortilla’s
Extra nodig: staafmixer of hakmolentje

Lees ook:
Recept: kokossoep met rode linzen en rodekool

Zo maak je het:

Bereidingstijd: ± 20 min. + 15 min. oventijd

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (elektrische stand, boven- en onderwarmte).
  2. Schep de rodekool om met de tabasco, azijn, suiker en peper en zout naar smaak, dek af en zet opzij.
  3. Haal de korianderblaadjes van de steeltjes en zet de blaadjes opzij. Pureer de steeltjes met de olie en peper en zout naar smaak.
  4. Bestrijk de zalmfilet met de korianderolie en leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ± 15 min. net gaar.
  5. Trek de zalm met twee vorken in grove stukken. Schep de rest van de korianderolie door de rodekool.
  6. Verwarm de tortilla’s 1-2 min. in de nog warme oven.
  7. Vul ze aan tafel met de zalm, de rodekoolsalade en het korianderblad.

Dit recept verscheen eerder in Margriet 2 – 2022. Dit nummer nabestellen kan via Lossebladen.nl.

Fotografie en receptuur: Stockfood/Beeldig beeld.
Tekstbewerking: Colette Beyne.

Ook interessant