Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Top 20 meest verslavende eten (kaas staat op de 10e plek!)

blokje-kaas.jpg

Amerikaanse onderzoekers  hebben een top 20 opgesteld van de meest verslavende voedingsmiddelen. Maar wat schetst onze verbazing: ook kaas staat erin! Er schijnt een stofje in te zitten dat net zo verslavend werkt als drugs.

Als broodbeleg bij het ontbijt, op de omelet bij de lunch, over de spaghetti tijdens het avondeten; als het aan ons ligt, eten we de hele dag door kaas. Nu weten we ook waarom. Volgens Neal Barnard, arts en auteur van Breaking the Food Seduction ligt dit aan het melkeiwit caseïne dat in melk en in veel hogere concentraties in kaas voorkomt, zo meldt hij Thrillist.

‘Zuivelcrack’

Als ons lichaam dit eiwit afbreekt, ontstaan er zogeheten casomorfines: morfineachtige stofjes waardoor je steeds opnieuw een blokje kaas wilt eten. De dokter noemt kaas daarom zelfs ‘zuivelcrack’!

Top 20 meest verslavende eten en drinken

Onderzoekers van de Universiteit van Michigan hebben bestudeerd met welke voedingsmiddelen we de meeste ‘problemen’ hebben, bijvoorbeeld omdat we er altijd meer van eten dan we willen. Deelnemers moesten van ruim dertig voedingsmiddelen aangeven in hoeverre dit soort problemen een rol spelen. Daar rolde het volgende lijstje uit:

1. pizza
2. chocola
3. chips
4. koekjes
5. ijs
6. patat
7. cheeseburger
8. frisdrank (gewone, geen light)
9. cake
10. kaas
11. bacon/spek
12. gefrituurde/gebakken kip
13. witte bolletjes/kadetjes
14. popcorn
15. muesli/cruesli (gesuikerd)
16. winegums
17. steak
18. muffins
19. noten
20. eieren (verbaast ons ook)

Bron | Los Angeles Times, Metronieuws

 

Ook interessant