Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: tomatensoep met mosselen, kokkels en grote garnalen

m09-2021-culi_maaltijdsoepen.jpg

Deze tomatensoep boordevol zeevruchten is voor elke visliefhebber een must om uit te proberen. Naast mosselen, kokkels en garnalen zit deze soep ook nog eens vol met groente.

Deze culinaire tomatensoep boordevol zeevruchten kun je al binnen 25 minuten op tafel zetten.

Benodigdheden tomatensoep:

  • 500 g mosselen
  • 500 g kokkels
  • 4 uien
  • 4 el olijfolie om in te bakken
  • 2 wortelen, geschild en grof gehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine venkelknol, grof gehakt
  • 12 grote rauwe gepelde garnalen
  • 1 stengel bleekselderij, grof gehakt
  • 1 prei, grof gehakt
  • 400 g kerstomaten, gehalveerd
  • 1 blikje tomatenpuree (inh. 70 g)
  • scheutje pastis
  • 1 l groentebouillon
  • 1 bouquet garni van bijeen gebonden takje tijm, paar takjes peterselie en een laurierblad
  • versgemalen peper, zout
  • paar takjes platte peterselie

Bereidingswijze:

  1. Spoel de mosselen en de kokkels zorgvuldig, zodat alle zandresten zijn verdwenen.
  2. Snijd 2 uien in dunne ringen en snipper de andere fijn. Verhit 2 el van de olie en fruit hierin de gesnipperde ui en de helft van de knoflook.
  3. Bak de groenten 2-3 min. omscheppend mee en roer er dan de tomatenpuree door. Bak 1 min. mee. Blus af met de pastis.
  4. Giet de bouillon erbij, hang het bouquet garni in de pan en laat op lage pit ± 20 min zachtjes koken. Wrijf de soep door een zeef, zodat je een fijne soep overhoudt.
  5. Verhit in een soeppan 1 el van de olie en fruit hierin de ui-ringen en de rest van de knoflook. Voeg de kerstomaten, de mosselen en de kokkels toe en kook op hoge pit tot alle schelpen open zijn.
  6. Verhit de rest van de olie in een klein koekenpannetje en bak hierin de garnalen omscheppend tot ze roze kleuren. Voeg ze samen met de mosselen en de kokkels met kooknat bij de gezeefde tomatensoep.
  7. Breng op smaak met peper en zout en schep de soep in diepe borden. Garneer met de peterselie. Lekker met warm stokbrood.

Productie | Colette Beyne
Beeld | Wout Hendrickx

Dit recept is te lezen in Margriet 09, 2021. Je kunt deze editie nabestellen via Lossebladen.nl.

Ook interessant