Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Tomatensalade van Jamie

tomatensalade-van-jamie.jpg

Terwijl we met z’n allen nog volop koken uit Jamie in 30 minuten, komt hij alweer met z’n volgende boek. Jamie’s reizen is een culinair verslag van z’n recente reizen. Naar Frankrijk, Italië, Griekenland. Spanje. Marokko en Zweden deed hij ook aan. Hij kookte er met de lokale mensen wat weer een pracht kook- en leesboek oplevert. Je proeft de sfeer, de gerechten en z’n enthousiasme. Ik kan niet anders zeggen dan dat je deze eigenlijk ook zou moeten hebben, als Jamie-fan.
Gisteren aten we alvast de tomatensalade met basilicum. Risotto, Grote Griekse bonen, Geweldige kebabs, Eieren met ham. Klinkt allemaal weer Jamie-heerlijk!

Tomatensalade met basilicum, voor 2 personen:

2 grote, rijpe vleestomaten
een klein bosje basilicum
zeezout en zwarte peper uit de molen
5 el extra vierge olijfolie
2 el rodewijnazijn
een beetje zoutige ricotta of feta
knapperig brood, voor erbij

Snijd de tomaten horizontaal in dikke plakken en leg ze op 2 borden of op een serveerschaal. Pluk het basilicum, houd de kleinste blaadjes apart en stamp de rest met een snufje zout in een vijzel tot dikke, groene pasta. Voeg heel geleidelijk de olijfolie en wijnazijn toe en blijf roeren tot je een heerlijke dikke basilicumolie hebt. Proef, voeg naar smaak zout en peper toe, schep de olie op de plakjes tomaat en spreid hem met de achterkant van de lepl uit. Kruimel of rasp er wat ricotta of feta over. Leg de resterende kleine blaadjes basilicum midden op de plakjes tomaat en serveer er warm, knapperige brood bij.

Jamie’s Reizen is verschenen bij Uitgeverij Kosmos.

Ook interessant