Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dankzij deze tip braad je stoofvlees voortaan veel sneller aan

stoofvlees.jpg

Het stoven van vlees is eigenlijk hartstikke makkelijk: terwijl het stoofvlees op het vuur staat, kun je gerust andere dingen doen. Voordat je het vlees echter kunt stoven, moet het wel aangebraden zijn. En dat kost helaas wat meer werk…

Tijden het aanbraden moet je het vlees constant in de gaten houden, zodat het niet aanbrandt en dat kan soms lang duren. Gelukkig is er een manier om je stoofvlees sneller aan te braden, zodat je eerder de deksel op de pan kunt doen!

Allemaal voor de smaak

Voordat we deze tip met je delen, is het belangrijk om te weten waarom het braden überhaupt nodig is. Stoven zorgt er vooral voor dat je vlees zacht wordt, maar het is niet per se bevorderlijk voor de smaak. Het van tevoren aanbraden van het vlees is wél belangrijk voor de smaak. Daarnaast karameliseert het stoofvlees ook als je het aanbraadt, waardoor het een mooie bruine kleur krijgt. Tot slot zorgt het braadproces voor een prachtige donkere saus.

Lees ook: 7 veelgemaakte fouten bij het koken van rijst

Stoofvlees sneller aanbraden

In de meeste recepten voor stoofvlees staat dat je het vlees eerst in blokjes moet snijden en vervolgens aan alle kanten moet aanbraden. Dit kost echter heel veel tijd en aandacht en is niet per se nodig. Je kunt het vlees ook gewoon aan één kant aanbraden. Dit bespaart je een hoop tijd en het maakt niet uit voor de smaak van het eindproduct. Zorg ervoor dat het vlees diepbruin is aan één kant en begin daarna gewoon met het stoven. Dit zorgt er ook nog eens voor dat het vlees niet téveel wordt aangebraden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Culy.nl
Beeld | iStock

Ook interessant