Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Tijd voor balkenbrij

De herfst lijkt nu echt begonnen te zijn. En dat betekent in huize P. dat er afgelopen weekend weer een pan balkenbrij op tafel kwam. Met knapperig spek en zoetsappige appeltjes. Zuurdesembrood om te soppen en klaar.

Balkenbrij is hier in ’t zuiden zwart. In het oosten van ons land schijnt balkenbrij wit te zijn. Hoe ziet balkenbrij er bij jou uit? En hoe eet je h’m graag?

Balkenbrij met appel & spek, voor 4 personen:

12 plakjes gerookt ontbijtspek
olijfolie
2 goudrenetten, in schijven
6 plakken balkenbrij

Bak in een koekenpan het ontbijtspek in een beetje olijfolie krokant uit. Neem het spek uit de pan. Bak de appelschijven in het spekvet goudbruin en knapperig gaar en leg bij het spek. Bak tot slot de balkenbrij aan beide kanten krokant. Verdeel de balkenbrij met het spek en de appel over 4 borden.
Lekker, vind ik, en meteen ook trendy maak je je bordje door er nog wat rucola over te verdelen. Nu zou je er ook nog een beetje warme, vloeibare stroop over kunnen schenken. Geef er zuurdesem(spelt)brood bij.

Ook interessant