Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Tian met courgette & tomaat (+ winactie)

tian-met-courgette-tomaat-winactie.jpg

Een tian is een Provençaalse ovenschotel met groente. Vaak courgette, aubergine en tomaat. Deze variant is ook met geitenkaas.

Dit recept is afkomstig uit Handboek Oven van Karin Luiten.

4 personen – bereidingstijd: 15 minuten, In de oven: 45 + 10 minuten

Nodig
1 courgette
4 pomodori
3 grote aardappels
1 grote ui
150g zachte geitenkaas (plak)
1 knoflookteen
paar takjes verse tijm
olijfolie
zout & peper uit de molen

Bereiding
– Oven: 180°C
– Vet een overschaal in met olijfolie.
– Schil de aardappels, snij in dunne plakjes en verdeel over de schaal. Snij de ui in flinterdunne ringen, strooi erover.
– Bestrooi met fijngehakte knoflook, zout, peper en tijmblaadjes. Sprenkel er een beetje olijfolie over.
– Snij de courgette en tomaat in dunne plakjes. Leg die om en om, dakpansgewijs in de schaal, dicht tegen elkaar.
– Bestrooi met zout, peper en tijm. Besprenkel met een beetje olijfolie.
– Zet 45 minuten onder in de oven.
– Haal eruit en zet de oven heter, op 225°C. Verkruimel de geitenkaas over de groente. Zet de schaal nog 10 minuten terug, nu halverwege.

Tips


– In het vocht dat uit de tomatren en courgettes loopt, garen de aardappels en uien. Wel dun snijden!
– Vooraf maken? Bak de groente alvast gaar, laat de schaal afkoelen. Strooi pas vlak voor het serveren de geitenkaas erover en zet de schaal opnieuw 10 à 15 minuten in de oven.
– Pomodori zijn pruimtomaten. Ze bevatten minder vocht dan gewone.

Winnen
Wil je kans maken op 1 van de 10 boeken: Koken met Karin?
Ga naar de winpagina en doe mee! Deze actie loopt tot en met 07 november 2012.

Niet gewonnen?
Bestel het complete boek ’Handboek Oven’ voor €19,95 op de website van Koken met Karin! Nieuw Amsterdam, ISBN 9789046813041.

Ook interessant