Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zet nog maar een kopje: theedrinken maakt je creatiever

theedrinken-maakt-creatiever.jpg

Ben jij een echte theeleut? Dan hebben we goed nieuws voor je. Uit onderzoek blijkt namelijk dat theedrinken je creatiever maakt. Zet nog maar een lekker kopje voor jezelf, dan leggen je uit hoe dit werkt.

Kan jij af en toe wel een flinke dosis creativiteit gebruiken? Pak dan de thee er maar bij.

Creatiever door theedrinken 

Misschien herken je het wel, een vergadering of klus waarbij je creativiteit wordt vereist en precies dan is het ineens compleet leeg in je hoofd. Daar hebben we de perfecte oplossing voor, namelijk een lekker kopje thee. Uit onderzoek blijkt namelijk een verband tussen theedrinken en creativiteit. Echte theeleuten kunnen in hun handjes klappen, want je krijgt een heuse creatieve opleving van een goed kopje thee. 

Het onderzoek

Het verband tussen theedrinken en creativiteit is onderzocht door wetenschappers van de Peking University. Hiervoor gaven ze aan 25 studenten een kopje zwarte thee en aan de andere 25 studenten een glaasje water. De studenten moesten twee verschillende testen uitvoeren. Bij de eerste test moesten beide groepen een aantrekkelijk en creatief ontwerp bouwen met blokken. En voor de tweede test moesten ze een naam bedenken voor een nieuw restaurant. Het resultaat werd beoordeeld door de onderzoekers en studenten die niet aan het onderzoek deelnamen. 

Lees ook: Kun je verslaafd zijn aan thee?

Het resultaat

De resultaten werden vergeleken en daaruit kwamen de theedrinkers creatiever uit de test. Voor de test met de blokken scoorden de theedrinkers 6.54 punten, terwijl de ander groep 6.03 punten kreeg. Ook bij het bedenken van een naam voor een restaurant scoorden de theedrinkers hoger, hierbij kregen ze 4.11 punten tegenover 3.78 punten voor de waterdrinkers. 

Fabel of feit 

Oké we geven toe dat het misschien niet een verbluffend resultaat is met grote verschillen. En misschien is er nog iets uitgebreider onderzoek nodig om het daadwerkelijke effect vast te stellen. Maar voor ons theeleuten toch zeker mooi meegenomen. Dus mocht je weer eens je creativiteit kwijt zijn, dan is het zeker het proberen waard. Of het nou tussen je oren zit of daadwerkelijk helpt, het kan je misschien net dat zetje in de goede richting geven. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron| AndC
Beeld|iStock

Ook interessant