Eten

Thaise springrolls met reuzegarnalen, komkommer en lente-uitjes

thaise-springrolls-met-reuze-garnalen-komkommer-en-lente-uitjes.jpg

Thaise springrolls: heerlijk gevulde rijstvellen met reuzegarnalen, komkommer en lente-uitjes met een pittige dipsaus. Lekker bij de borrel of als lunch. 

Honger gekregen? Je maakt deze Thaise springrolls in slechts 35 minuten.

Dit heb je nodig (8 stuks):

  • 150 g reuzegarnalen zonder kop, schoongemaakt
  • 8 rijstvellen
  • 1 kropje little gem, blaadjes losgehaald en harde nerven verwijderd
  • ½ komkommer, zaadlijsten verwijderd, in dunne reepjes van 10 cm lang
  • 4 lente-uitjes, in dunne reepjes van 10 cm lang
  • paar takjes koriander, fijngehakt
  • paar takjes munt en/of basilicum

voor de dipsaus

  • 1-2 rode pepertjes, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 limoen
  • 3 el vissaus
  • 1 el palmsuiker

Bereidingswijze springrolls:

  1. Meng voor de dipsaus de rode peper, de knoflook en de sjalot met het limoensap, de vissaus en de suiker.
  2. Kook de garnalen 5 min. in ongezouten water.
  3. Giet af en snijd de garnalen overlangs in tweeën.
  4. Laat steeds een rijstvel 10-15 sec. weken in een groot diep bord met koud water en leg het daarna op een vochtige theedoek.
  5. Leg wat sla in een reep van 10 cm breed op de onderste helft van de rijstcirkel, zorg ervoor dat je minstens 2 cm van de rand blijft.
  6. Verdeel er de komkommer, de lente-ui en de kruiden over en leg er 2 à 3 halve garnalen op.
  7. Rol het rijstvel onderaan een beetje op, vouw dan de zijkanten naar binnen en rol dan helemaal op.
  8. Maak zo nog 7 springrolls.
  9. Serveer met de dipsaus.

Bereidingsduur springrolls 35 minuten.

Ziet er goed uit!

Thaise springrolls

Receptuur | Nathalie Meskens
Fotografie | Bram Dabaenst

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-47. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant