Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Thaise salade met sesambeef en chilisaus

thaise-salade-met-sesambeef-en-chilisaus.jpg

Een heerlijk gerecht uit het Koffietijd Kookboek!

De biefstuk voor dit exotische gerecht leg je even in een marinade van chilisaus, sesamolie en sambal, waardoor hij nog malser wordt. De salade bestaat uit onder andere glasnoedels, die gemaakt zijn van rijstebloem en dus heel licht verteerbaar zijn. Een spannende salade, met een warme touch van de pittige biefstuk.

Ingrediënten
Voor de salade
300 g biefstuk
1 nestje glasnoedels (toko of goed 
gesorteerde supermarkt)
1 grote winterwortel
1 Spaanse peper
½ paksoi
1 bakje taugé
50 g Japanse zeewiersalade (wakame), of ¼ ijsbergsla
1 tl sesamolie
1 tl sesamzaadjes
sap van 1 limoen
1 el witte wijnazijn
1 el olijfolie
1 bosuitje, voor de garnering
1 bosje koriander, voor de garnering
2 tl sesamzaadjes, voor de garnering

Voor de marinade
2 el chilisaus
1 el ketjap
½ tl sambal badjak
paar druppels sesamolie

Bereidingswijze
Snijd de biefstuk in dunne reepjes. Meng alle ingrediënten voor de marinade. Marineer de reepjes vlees in de marinade.
Breng ruim water aan de kook in een grote pan met een beetje zout en kook hierin de glasnoedels. Deze noedels zijn echt binnen 10 tellen gaar, dus houd het goed in de gaten. Spoel de noedels koud onder stromend water.

Snijd de wortel, Spaanse peper (desgewenst zonder zaadjes) en paksoi in dunne reepjes. Meng met de taugé, het Japanse zeewier of de in dunne reepjes gesneden ijsbergsla en de glasnoedels.

Maak een dressing van de sesamzaadjes, de sesamolie, de azijn en het limoensap. Meng de dressing door de groente. Verdeel de salade over de vier borden. Snijd het bosuitje in dunne, schuine ringetjes en hak de koriander grof. Laat het vlees uitlekken. Verhit de olijfolie in de wok en bak hierin het vlees op een hoog vuur enkele minuten. Verdeel de stukjes biefstuk over de salade. Garneer met bosui, sesamzaad en koriander.

Koffietijd Kookboek
Het kookboek neemt je op mee door de 100 lekkerste recepten die de afgelopen tijd bij ‘Koffietijd’ gemaakt zijn. Van lunch naar vlees- en visgerechten tot de zaligste toetjes.

Ook interessant