Kleurig, vol verse groenten en/of fruit, goed voor te bereiden en niet te zwaar, dat is deze heerlijke Thaise salade met biefstuk.Makkelijk te maken, maar net even anders.
Dat wordt smullen. Aan de slag!
Benodigdheden
4 kropjes little gem, in repen
200 g gele kerstomaten, gehalveerd
1 kleine rode ui, in dunne ringen
½ komkommer, in plakjes
Handvol munt, grof gesneden + extra om te garneren
Snijd voor de dressing de steeltjes van de koriander fijn en maal ze samen met de rode peper, de knoflook en de arachideolie in de vijzel tot een egaal papje.
Voeg het citroensap, de suiker, de vissaus en de sesamolie toe. Zet opzij.
Vermeng voor de salade de sla met de tomaten, de komkommer en de ui.
Hak de korianderblaadjes grof en meng ze samen met de munt door de salade.
Bestrijk het vlees dun met olie en gril het aan beide zijden ± 2 min.
Laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie en snijd het vlees in dunne plakjes.
Maal er peper en zout naar smaak boven en schep het vlees door de salade.
Besprenkel met de dressing en garneer met de pinda’s en de extra kruiden.
Eet smakelijk!
Productie en bewerking | Colette Beyne Recepten en foodstyling | Ilse D’ Hooghe Fotografie | Wout Hendrickx
Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-38. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.