Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Deze frisse Thaise quinoa-salade is gezond én zomers

thaise-quinoa-salade.jpg

Deze frisse Thaise quinoa-salade met edamame boontjes en pulled oats is heerlijk op een zomerse dag. Voel je vrij om te variëren in de groenten of basis die je gebruikt. Zo is deze salade met noedels in plaats van quinoa ook heerlijk.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

Voor 3-4 personen

  • 1 pak Pulled Oats® Naturel
  • 175 g quinoa
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 grote wortel, geraspt
  • ½ komkommer, in blokjes
  • 200 g sugarsnaps
  • 200 g edamame boontjes
  • 2 lente-uien, in ringetjes
  • ¼ rode peper, in kleine stukjes
  • 2 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 el limoensap
  • 1 tl sambal
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 handje verse munt
  • 1 handje verse koriander
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je de Thaise quinoa-salade

  1. Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking en zet het daarna opzij om af te laten koelen.
  2. Blancheer de sugarsnaps kort (ongeveer 3-4 minuten).
  3. Doe de rode paprika, komkommer, wortel, sugarsnaps, edamame boontjes en lente-uien in een kom. Voeg de quinoa toe als deze is afgekoeld en mix alles door elkaar.
  4. Doe de kleine stukjes rode peper, sojasaus, sesamolie, limoensap en sambal in een kommetje en roer het door elkaar. Giet de dressing over de salade en mix het met twee lepels door elkaar.
  5. Zet de salade even in de koelkast terwijl je de Pulled Oats bereidt.
  6. Verhit wat sesamolie in de koekenpan en voeg de Pulled Oats toe. Bak de Pulled Oats een paar minuten met wat sambal, komijnpoeder, zout en peper.
  7. Haal de salade uit de koelkast en voeg de Pulled Oats toe. Voeg als laatste wat verse munt, koriander en eventueel pitten, zaden of noten toe.
  8. Mix alles nog eens goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

De quinoa-salade kun je tot drie dagen in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast.

Beeld & recept | Gold&Green

Ook interessant