Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: groene Thaise currysoep met rijst, groente en garnalen

wn0rj1a6inv7_selected_wide_1200.jpg

Zin in een kleurrijk, gezond en overheerlijk gerecht voor vanavond? Probeer dan deze Thaise currysoep eens! Boordevol groenten met onder andere courgette en aubergine, en ook nog eens echt smullen met de garnalen.

Het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar deze culinaire soep staat al binnen 25 minuten op tafel. Smullen maar!

Benodigdheden Thaise currysoep:

  • 1 aubergine, in halve plakken 
  • versgemalen peper, zout
  • 1 grote courgette
  • 2 el sesamolie
  • 1 teen knoflook, in plakjes
  • 12 grote rauwe gepelde garnalen
  • 1 prei, in halve ringen
  • 1 el groene currypasta
  • 800 ml groentebouillon
  • 4 dl kokosmelk
  • 150 g rijst
  • 100 g ongezouten pinda’s 
  • 5 bosuitjes, gesnipperd 
  • paar takjes koriander
  • 1 rode peper, fijngesneden

extra nodig: spiraalsnijder 

Bereidingswijze:

  1. Bestrooi de aubergine rijkelijk met zout, laat onder druk 15 minunten rusten, spoel het zout eraf en dep droog.
  2. Snijd de courgette met behulp van de spiraalsnijder tot ‘spaghetti’.
  3. Verhit de sesamolie in een wok en fruit hierin de knoflook.
  4. Voeg de garnalen, prei en aubergine toe en bak 2-3 minuten omscheppend.
  5. Roer de currypasta erdoor en blus met de bouillon.
  6. Roer de kokosmelk en de courgetti erdoor.
  7. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Rooster de pindanoten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag en hak grof.
  9. Verdeel de soep over kommen en schep er een lepel rijst in.
  10. Garneer met de bosui, pinda’s, rode peper en koriander. Serveer met Bali-kroepoek. Eet smakelijk!

Meer soeprecepten?

Productie | Colette Beyne
Beeld | Wout Hendrickx

Dit recept is te lezen in Margriet 09, 2021. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Ook interessant