Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Tefal-pan krijgt een 8,5

tefal-pan-krijgt-een-85.jpg

Het Flair- en Vrouwonline-testpanel testte een nieuwe Tefal-pan. Dit zijn de bevindingen!

Een tijdje geleden plaatsten wij in samenwerking met het tijdschrift Flair een oproep: we zochten vrouwen die voor ons en Tefal een nieuwe pan uit de Privilège Pro-serie wilden testen. De reacties waren overweldigend! Uiteindelijk zijn willekeurig 50 vrouwen gekozen die vervolgens de keuken in doken met hun nieuwste aanwinst en hun ervaringen aan ons terugkoppelden.

De aankoop
Bij het aanschaffen van een nieuwe (koeken)pan zijn er diverse aspecten waar je op let. De vrouwen uit ons testpanel benoemen drie daarvan als heel belangrijk: het formaat van de pan (19%), de prijs (20%) en de aanwezigheid van een anti-aanbaklaag (20%).

Het gebruik
Eenmaal de Tefal-pan in huis, geeft ons testpanel de voorkeur aan koken op gas: maar liefst 80% van de deelneemsters gebruikte op deze warmtebron de pan. De rode stip in het midden blijkt bekend bij de deelneemsters: allemaal weten ze dat deze zogeheten Thermo-Spot egaal rood kleurt als de ideale baktemperatuur bereikt is. 90% van de dames gebruikt de spot ook daadwerkelijk en vindt ‘m fijn in gebruik. Enkelen geven eerlijk aan dat ze niet het geduld hebben om te wachten tot de pan heet genoeg is.

Met de ProMetal Pro anti-aanbaklaag in de Tefal-pan zou je in principe geen product hoeven te gebruiken om je vlees in te bakken. Ons testpanel durfde dat echter niet aan; slechts 8% van hen legde het vlees direct in de pan. 48% gebruikte boter en olie, 24% hield het bij olie alleen.

Aan bakken met een goede anti-aanbaklaag geeft 98% van de vrouwen de voorkeur. Veel gehoorde argumenten zijn:
– Het voorkomt slijtage van de pan.
– De pan is makkelijker schoon te maken.
– Het eten koekt niet aan en verbrandt niet.
– Het vlees smaakt lekkerder.

Aanrader
Het testpanel van Flair en Vrouwonline is erg tevreden over de pan uit de Privilège Pro-serie. Maar liefst 92% zou de pan aanbevelen aan anderen, enkelen hadden dit al direct gedaan! Bovendien vindt 82% van de vrouwen ‘m beter dan de pan die ze voorheen gebruikten.

De Tefal-pan wordt ervaren als een goede robuuste, stevige pan. Minder puntje is het gewicht, de pan is vrij zwaar, maar volgens een aantal testers staat hij daardoor wel erg stabiel op het fornuis. Met een gemiddeld rapportcijfer van een 8,5 mag deze pan met recht een aanrader worden genoemd.

Verkoopadressen
Tefal heeft geen eigen webshop, maar er zijn diverse websites die de pannen wel verkopen.

Prijzen kunnen per retailer verschillen, maar winkels als Blokker, Marskramer en V&D hebben de Privilege Pro-serie in ieder geval in hun assortiment.

Ook interessant