Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Tarte Tatin met creme Anglaise

tarte-tatin-met-creme-anglaise.jpg

Nagerecht: Taart met een hele fijne vanillesaus, een heerlijke combinatie van karamel, vanille en appel.

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 10 min

Benodigdheden per persoon
1/2 vel bladerdeeg
1 appel (Jonagold)
1/4 vanillestokje
35 gr kristalsuiker
15 gr handgeslagen roomboter gezouten
1 biologisch ei
75 ml biologische volle melk

Bereiding
1. Snijd de onder- en bovenkant van de appel af en verdeel de appel daarna in vieren. Verwijder het klokhuis en de schil en verwijder ook alle dunne randjes van de appel.

2. Verdeel met de bolle kant van een lepel de roomboter in een gelijkmatige laag in de pan en strooi daaroverheen de suiker.

3. Druk de appelpartjes daarna in de roomboter totdat de boter bedekt is met een laag appel.

4. Snijd uit het midden van het bladerdeeg een klein rondje, zodat tijdens het karameliseren het vocht kan ontsnappen. Bedek de laag appels met het bladerdeeg en duw met de achterkant van de lepel de randjes van het bladerdeeg naar beneden.

5. Verwarm de oven voor op 180 graden.

6. Zet de pan op de plaat of gaspit en laat het geheel zachtjes karameliseren totdat de karamel mooi begint te kleuren.

7. Bak de tarte tatin in 30-35 minuten af in de voorverwarmde oven totdat hij mooi bruin gekleurd is.

Bereiding creme Anglaise
Klik hier voor een video

1. Snijd het vanillestokje dwars door midden en verwijder het zaad door met een mes de zaadjes eruit te schrapen.

2. Doe het zaad in een schaal.

3. Het vanillestokje doe je in de pan, voeg daar 1/3 van de suiker en de melk aan toe.

4. Breng het geheel op zacht vuur aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken.

5. Meng het zaad met de resterende suiker en het eigeel door elkaar. Roer het geheel goed door tot een homogene massa.

6. Haal de melk van het vuur en voeg deze al roerend toe aan het eigeel. Giet vervolgens het mengsel terug in de pan en verwarm alles tot 70 graden.

7. Verwarm op laag vuur en al roerend totdat de massa gaat binden.

8. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen door deze in een bak met ijswater te zetten. Giet vervolgens de massa door een zeef en zet het een uur in de koelkast.

Lekker makkelijk en vers: bestel de ingrediënten voor dit recept direct online bij Culinaire Versmarkt met onderstaande button.

Ook interessant