Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Proef de lente: tarte tatin met asperges, wortelen en lente-uitjes

oef-de-lente-tarte-tatin-met-asperges-wortelen-en-lente-uitjes.jpg

Deze overheerlijke tarte tatin is een heerlijke afwisseling op al dat zoet dat we tijdens de Paasdagen eten. We kennen allemaal de omgekeerde appeltaart, maar je kunt hem ook met heerlijke lentegroenten maken. In deze tarte tatin zitten asperges, wortelen en lente-uitjes.

Het ziet er ingewikkeld uit, maar deze taart is gemakkelijk zelf te maken. Dit recept is goed voor vier personen.

Benodigdheden

  • 3 boswortels, geschild
  • 3 groene asperges, harde deel verwijderd
  • 4 lente-uitjes, wortels verwijderd
  • versgemalen peper en zout
  • 15 g boter
  • blaadjes van 1 takje verse tijm
  • ± 1 el rodewijnazijn
  • ± ½ el vloeibare honing
  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • handvol basilicumblaadjes

Extra nodig: lage taartvorm van ± 22 cm Ø, ingevet.

Bereidingswijze tarte tatin met lentegroenten

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Halveer alle groenten in de lengte.
  3. Blancheer de asperges 3-4 min. in licht gezouten water.
  4. Verhit de boter en bak de wortels hierin in ± 7 min. beetgaar.
  5. Breng op smaak met tijm, honing, azijn, peper en zout.
  6. Leg de wortels, de asperges en de lente-uitjes op de bodem van de bakvorm.
  7. Rol het deeg uit (bakpapier gebruik je niet) en steek of snijd er een cirkel uit die iets groter is dan de omtrek van de vorm.
  8. Leg het deeg boven op de groenten en stop de randen rondom goed in.
  9. Snijd het in het midden kruisvormig in en bak de taart ± 35 min. in het midden van de oven of tot hij goudbruin en gaar is.
  10. Leg een groot bord op de vorm en keer de tarte tatin voorzichtig om.
  11. Garneer met de basilicum. Lekker met een frisse salade.

Bereidingstijd: ± 55 min.

Ziet er goed uit!

Fotografie | Wout Hendrickx
Foodstyling en recepten | Sonja Peeters

Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 14– 2021. 
Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.

Ook interessant