Meng het gehakt met de ui, zout, peper en zout, 1 el peterselie, 1 el selderij of koriander en draai er kleine (soep)balletjes van. Zet de tajine op een vlamverdeler. Doe in het onderste deel van de schaal de olie, de tomaten met het sap, de uitgeperste teentjes knoflook, paprikapoeder, komijn, kaneel, zout, peper en de rest van de peterselie en de selderij. Prak de tomaten fijn. Voeg de gehaktballetjes toe als de saus pruttelt en schep ze erdoor. Leg het deksel erop en laat de balletjes 5-7 min. gaar worden. Neem het deksel eraf. Maak 4 holletjes tussen de balletjes en breek de eieren boven. Leg het deksel terug. Na 5 min. is het eiwit gestold en de dooier nog vloeibaar. Serveer met Marokkaans brood en bloemkool of Marokkaanse bloemkoolsalade.
Bereidingswijze: 20 min.
Calorieën: 370
Streep-je-Slank vakjes: 37