Eten

Tajine met kabeljauw, venkel en courgette

tajine.png

Ingrediënten

1 venkelknol – 1 courgette – 1-2 teentjes knoflook – 2 el olijfolie – ongeveer 500 g krielaardappelen (zakje) – 2 el fijngesneden peterselie – 2 el fijngesneden koriander of dille – 2 dl visfond (pot) – 1 glas droge witte wijn of 2 el citroensap – zout – peper – 1 tl paprikapoeder – 1/2 tl gemalen komijn of gemberpoeder – 500 g kabeljauwfilet, in stukken, 1 citroen

Zo maak je het!

Snijd de harde kern uit de venkel en snijd de knol in 8 parten. Snijd de courgette in plakjes en snipper de knoflook. Doe de olijfolie in de tajine en verdeel hierover de aardappelen, de venkel, de courgette, de knoflook en de helft van de kruiden. Verwarm de visfond en schenk hem samen met de wijn over de groenten. Strooi er zout, peper, paprikapoeder en komijn over. Breng de tajine aan de kook en laat het gerecht zachtjes 20 min. stoven. Bestrooi de vis met zout en peper, snijd de citroen in parten en verdeel over de groenten. Laat de vis 10-15 min. gaar worden (dunne stukken zijn eerder gaar, dus check tussentijds). Bestrooi het met de rest van de kruiden. Lekker met Marokkaans brood of stokbrood.

Extra informatie

Bereidingstijd: 50 min.
Calorieën: 330
Streep-je-Slank: 33

Ook interessant