Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zó maak je taarten en cakes voortaan extra lekker

taarten-cakes.jpg

Wil jij je baksels graag naar een next level tillen? Maar heb je geen zin om hier heel veel moeite voor te doen? Dan hebben wij een leuke tip voor je. Shirley O’Corriher, een Amerikaanse biochemicus en kookboekauteur, heeft namelijk een handig trucje gevonden om taarten en cakes éxtra lekker te maken.

In haar boek ‘Bakewise’ legt ze uit dat het toevoegen van opgeklopte slagroom wonderen doet voor taarten en cakes. En daar hebben wij natuurlijk wel oren naar…

Andere structuur en smaak

Het toevoegen van opgeklopte slagroom zorgt ervoor dat de structuur en smaak van je baksels ineens heel ander wordt. De slagroom geeft je baksel namelijk een zijdezachte structuur en maakt ‘m direct rijker van smaak. En volgens O’Corriher werkt dit trucje bij werkelijk élk soort gebak. Dus niet alleen bij taarten en cakes, maar ook bijvoorbeeld bij brownies. Het kan dus geen kwaad om standaard een bakje slagroom bij de hand te hebben als je van plan bent om iets lekkers te bakken.

Lees ook: Geen oven? Zó kun je een bananencake in een pan bakken

Hoe voeg je de slagroom toe aan je taarten en cakes?

Maar hoe kun je nu het beste te werk gaan? Je begint natuurlijk met het kloppen van de slagroom met de hand of een mixer. Gebruik 125 ml en ga net zo lang door totdat er zachte pieken ontstaan. Voeg de opgeklopte slagroom op het allerlaatste moment toe aan je beslag en meng het tot een glad geheel. Vervolgens bak je het volgens recept af in de oven.

Lekkere recepten

Nu wil jij dit vast ook meteen uitproberen. Daarom hebben we hieronder alvast een aantal heerlijke bakrecepten voor je verzameld, van brownie tot lekkere taarten.

Zó maak je een heerlijke amandelbrownie
Bakken maar! Deze lekkere blondie met witte chocolade, citroen en pistache
Deze appeltaart is zó gezond dat je ‘m als ontbijt kunt eten
Recept voor bij de picknick: frisse hazelnoot-citroencake

Bron | 24Kitchen
Beeld | Getty

Ook interessant