Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Superfoodrecepten: voor een stralende jonge huid

granaatappel-superfood-jonge-huid.jpg

Heerlijke gerechten die bijdragen aan een egale, jonge en stralende huid.


Elke week, op maandag, hebben we het over een andere superfood. Dit zijn voedingsmiddelen met extra veel voedingswaarde, soms vele malen meer dan andere natuurlijke voedingsmiddelen. Je krijgt hiermee dus extra veel mineralen, vitaminen en antioxidanten binnen. Met andere woorden: supergezond! Deze week superfoods en recepten voor een egale, jonge en stralende huid.

Avocado
De goede vetten, vitaminen en mineralen in een avocado zijn heel goed voor de huid. Ze zorgen voor een verbeterde elasticiteit en structuur. Vitamine E ontgift de huid en stimuleert celvernieuwing.

Kalkoenwraps met avocado

Granaatappel
Staat al heel lang bekend als ‘goed voor de huid’. Deze zit vol vitamine C, een vitamine die beschadigde cellen herstelt. De pitjes werken ontstekingsremmend en zorgen voor een mooie gezonde huid.

Warme quinoasalade met granaatappel

Walnoten en amandelen
Een handje walnoten of amandelen is heel goed voor een gezonde huid door de goede vetten en mineralen die de huid soepel houden en voeden. Ook zitten er omega 3 vetten in die helpen om de cellen gezond te houden en ze te beschermen. Ook verbetert omega 3 de circulatie in de huid waardoor deze gaat stralen. Kies voor ongebrande en ongezouten noten.

Penne met groenten en walnoten

Rauwe Cacao
Zorgt voor een glanzende stralende en gladde huid. Dit komt door een hoge dosis vitamines, mineralen en anti-oxidanten die de huid van binnenuit verzorgen.

Chocolademousse met rauwe cacao

Lijnzaad
Omega-3 vetzuren zijn goed voor de huid, en de meeste van ons krijgen dit te weinig binnen. Omega-3 zit bijvoorbeeld in lijnzaad.

Superfood ontbijtsmoothie

Eerder verschenen in deze superfoodrecepten rubriek:
Superfoodrecepten voor een platte buik
Granaatappel (helpt afvallen)
Havermout (goed voor de lijn)
Boerenkool
Gember
Lijnzaad
Quinoa
Chiazaden
Goji bessen
Avocado

Ook interessant