Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Superfoodrecepten: voor een platte buik!

superfoodrecepten-voor-een-platte-buik.jpg

(Heerlijke) superfoodrecepten voor een platte buik!

Elke week, op maandag, hebben we het over een andere superfood. Dit zijn voedingsmiddelen met extra veel voedingswaarde, soms vele malen meer dan andere natuurlijke voedingsmiddelen. Je krijgt hiermee dus extra veel mineralen, vitaminen en antioxidanten binnen. Met andere woorden: supergezond! Deze week (alvast voor na kerst) voor een platte buik.

Venkel
Voor een platte buik helpt het zeker om venkel aan je gerechten toe te voegen. Deze groente werkt namelijk positief op de spijsvertering en remt de eetlust.


Recept: Zalm met venkelsalade

Rabarber
Rabarber staat misschien niet vaak op je boodschappenlijstje, maar voeg ‘m vanaf maart weer toe aan je boodschappen. Deze plant heeft een positieve werking op lever en darmen. Daarnaast bevordert het de werking van je maag en vermindert een opgeblazen gevoel. Let op: rabarber is in Nederland verkrijgbaar van maart tot en met augustus.
Pruimen 
De pruim is ook zo’n superfood. Niet alleen helpt het voor een platte buik doordat het de spijsvertering bevordert, ook bevat deze fruitsoort heel veel vezels, vitamine E en betacaroteen.
Rode bietjes
In de rode biet zit veel mangaan. Dit mineraal zorgt voor een optimale spijsvertering.

Ook interessant