Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Superfoodrecepten: lijnzaad

superfood-recept.jpg

Superfoods zijn voedingsmiddelen met extra veel voedingswaarde, soms vele malen meer dan andere natuurlijke voedingsmiddelen. Je krijgt hiermee dus extra veel mineralen, vitaminen en antioxidanten binnen. Iedere maandag delen we drie lekkere superfoodrecepten.

Superfoods zijn voedingsmiddelen met extra veel voedingswaarde, soms vele malen meer dan andere natuurlijke voedingsmiddelen. Je krijgt hiermee dus extra veel mineralen, vitaminen en antioxidanten binnen. Iedere maandag delen we drie lekkere superfoodrecepten.

Waarom super? Dit zaadje komt van de vlasplant en zorgt ervoor dat je lang een verzadigd gevoel hebt. Lijnzaad zit vol met eiwit, calcium, ijzer, fosfor en vitamine E. Ook zit er omega 3 in en deze vetzuren helpen om vetten snel te verbranden. Het zorgt daarnaast voor een goede werking van de darmen en maakt je weerstand, huid, spieren en botten sterker.

Lijnzaad kun je niet onbeperkt blijven eten. Dit zou niet goed zijn voor de ademhaling en er is een kleine kans dat het een hartstilstand kan veroorzaken. Eet per dag maximaal tussen de 15 tot 45 gram lijnzaad. Bij gebroken lijnzaad kan het lichaam de gezonde stoffen nog sneller opnemen. Dit kun je bijvoorbeeld toevoegen aan een sapje. Je kunt lijnzaad op verschillende manieren verwerken in gerechten, toevoegen aan havermout koekjes of er crackers van maken voor een heel verantwoord tussendoortje.

3x receptinspiratie:

Lijnzaad noten crackers
Deze gezonde en glutenvrije crackers zijn lekker met plakjes avocado, boerenkaas, cherrytomaatjes en olijven aangemaakt met olie en zeezout of ga voor geitenkaas met plakjes verse vijgen.

Superfood ontbijtsmoothie met lijnzaad
Een goed begin is het halve werk, zeker wanneer je de dag begint met een gezonde smoothie.

Homemade mueslireep met lijnzaad
Deze tussendoortjes geven je lang stabiele energie, er zitten namelijk alleen natuurlijke suikers in.

 

Ook interessant