Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Superfoodrecepten: granaatappel (helpt je afvallen)

granaatappel1.png

Elke week, op maandag, hebben we het over een andere superfood. Dit zijn voedingsmiddelen met extra veel voedingswaarde, soms vele malen meer dan andere natuurlijke voedingsmiddelen. Je krijgt hiermee dus extra veel mineralen, vitaminen en antioxidanten binnen. Met andere woorden: supergezond!

De granaatappel helpt je om af te vallen, is een afrodisiac en zorgt voor een mooie huid. O ja en deze vrolijke vrucht is ook nog gewoon heel erg gezond. In Egypte werd de granaatappel zo’n 4500 jaar geleden al beschouwd als levenselixer en was een symbool voor vruchtbaarheid.

Waarom super?
De granaatappel is één van de gezondste vruchten die er zijn, en zit bomvol vitamine C en het mineraal kalium. Het is een belangrijke vrucht tegen kanker, mede door de polyfenolen (antioxidanten). De pitjes werken ontstekingsremmend, het gaat aderverkalking tegen, hebben een bloeddrukverlagende werking, zorgen voor een mooie huid.

Helpt vet verbranden
Zowel de granaatappel zelf, als olie van granaatappel hebben bewezen eigenschappen die helpen om vet te verbranden bij overgewicht en daarnaast reduceren ze het risico op kanker en aandoeningen van het hart. Recente onderzoeken tonen aan dat het eten van granaatappels overgewicht en diabetes kan helpen voorkomen.

Afrodisiac
Daarnaast krijg je meer zin in sex door deze vrucht, het testosteronniveau van mannen en vrouwen wordt verhoogd door het eten van granaatappel.

Recept met granaatappel:

Frisse taart met granaatappel

 

 

Ook interessant