Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Superfoodrecepten: gember

superfoodrecepten-gember.jpg

Elke week, op maandag, hebben we het over een andere superfood. Dit zijn voedingsmiddelen met extra veel voedingswaarde, soms vele malen meer dan andere natuurlijke voedingsmiddelen. Je krijgt hiermee dus extra veel mineralen, vitaminen en antioxidanten binnen. Met andere woorden: supergezond! Deze week: gember

Elke week, op maandag, hebben we het over een andere superfood. Dit zijn voedingsmiddelen met extra veel voedingswaarde, soms vele malen meer dan andere natuurlijke voedingsmiddelen. Je krijgt hiermee dus extra veel mineralen, vitaminen en antioxidanten binnen. Met andere woorden: supergezond!

Waarom super?
Gember geeft een boost aan het immuunsysteem, in de koude seizoenen zeker geen overbodige luxe. Bovendien is het verwarmend. Het heeft een gunstige invloed op de spijsvertering en stofwisseling en heeft een antibacteriële werking en helpt tegen keelpijn.

Deze ‘wortel’ zit bomvol antioxidanten en zorgt er voor dat chemische toxische stoffen afgebroken worden, en zich niet opstapelen in het lichaam.

Je kunt het vers eten of in poedervorm, verwerken in een gerecht of er thee van zetten (gooi een vers stukje in gekookt water en laat even trekken).

4x recept

Verwarmende en slanke chai drank

Kipdrumsticks in sinaasappel-gembersaus

Aardappelroerbak met prei en gember

Verwarmende cocktail met gekonfijte gember

 

Eerder verschenen in deze superfoodrecepten rubriek:
Lijnzaad
Quinoa
Chiazaden
Goji bessen
Avocado

Ook interessant