Elke week, op maandag, hebben we het over een andere superfood. Dit zijn voedingsmiddelen met extra veel voedingswaarde, soms vele malen meer dan andere natuurlijke voedingsmiddelen. Je krijgt hiermee dus extra veel mineralen, vitaminen en antioxidanten binnen. Met andere woorden: supergezond! Deze week: gember Elke week, op maandag, hebben we het over een andere superfood. Dit zijn voedingsmiddelen met extra veel voedingswaarde, soms vele malen meer dan andere natuurlijke voedingsmiddelen. Je krijgt hiermee dus extra veel mineralen, vitaminen en antioxidanten binnen. Met andere woorden: supergezond!
Waarom super? Gember geeft een boost aan het immuunsysteem, in de koude seizoenen zeker geen overbodige luxe. Bovendien is het verwarmend. Het heeft een gunstige invloed op de spijsvertering en stofwisseling en heeft een antibacteriële werking en helpt tegen keelpijn.
Deze ‘wortel’ zit bomvol antioxidanten en zorgt er voor dat chemische toxische stoffen afgebroken worden, en zich niet opstapelen in het lichaam.
Je kunt het vers eten of in poedervorm, verwerken in een gerecht of er thee van zetten (gooi een vers stukje in gekookt water en laat even trekken).