Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Superfoodrecepten: boerenkool

superfood-boerenkool.jpg

Wij eten het al jaren, maar Hollywood heeft het inmiddels ook ontdekt!
Elke week, op maandag, hebben we het over een andere superfood. Dit zijn voedingsmiddelen met extra veel voedingswaarde, soms vele malen meer dan andere natuurlijke voedingsmiddelen. Je krijgt hiermee dus extra veel mineralen, vitaminen en antioxidanten binnen. Met andere woorden: supergezond!

Waarom super?

Hollywood heeft boerenkool, ofwel ‘kale’ in het Engels, helemaal ontdekt. Celebs als Gwyneth Paltrow en chef Jamie Oliver promoten deze gezonde groente om de heilzame eigenschappen. De afgelopen jaren was boerenkool al ontdekt door hippe restaurants in New York, die maken er allerlei gerechten van als boerenkoolsla of gefrituurde boerenkool.

Er zitten behoorlijk veel vitaminen en mineralen in deze groene groente, zoals koper, calcium, kalium, ijzer, magnesium, fosfor en vezels. Er zit zelfs meer vitamine C in dan in hetzelfde gewicht aan sinaasappel. Vanwege deze enorme voedingswaarde mag deze groente, die wij hier in Nederland natuurlijk al jaaaaaren kennen, zich tegenwoordig superfood noemen. Uit onderzoek is verder gebleken dat er maar liefst 5 kankersoorten zijn die boerenkool helpt voorkomen.

Je kunt ook een groene smoothie maken met rauwe boerenkool, doe er dan wel iets van fruit bij anders is het wel erg bitter. Doe bijvoorbeeld een banaan, appel, wat citroensap, boerenkool en twee glazen water in de blender en jij hebt je dagelijkse dosis groente en fruit alvast binnen.

6 x superfoodrecepten met boerenkool:

Groene detox smoothie

Pip’s pasta met boerenkool

Boerenkoolpasta met ricotta

Boerenkoolsoep met brie

Stampot met gehaktballetjes 

 

 

Lees meer over deze superfoods:

Gember
Lijnzaad
Quinoa
Chiazaden
Goji bessen
Avocado

Ook interessant