Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Suikerige borstplaat

suikerige-borstplaat.jpg

Gezellig om te maken met regenachtige weer: borstplaat in alle vormen en smaken.

Ook zo’n behoefte aan lekker binnen blijven met dit regenachtige weer? Maak zelf of met de kids eens deze heerlijke borstplaat en je herfstdip is zo voorbij!

Gewone borstplaat is niets anders dan water of melk, suiker en een smaakmaker als vanille of cacao. Borstplaat wordt meestal geserveerd in kleine vormpjes vanwege het feit dat het vrij machtig is.

Recept borstplaat met witte chocolade

300 gram suiker
1 1/2 dl water
100 ml/gram water
40 gram fondant
40 gram witte chocolade korrels

Speciale benodigdheden: steekvormpjes en een kookthermometer.

Doe de suiker in een pan en voeg het water toe. Breng het mengsel aan de kook en gebruik een speciale kookthermometer om de temperatuur te meten. Wanneer het de 122 graden heeft bereikt, mag het suikerwater van het vuur. Het meeste water is dan verdampt. Voeg de slagroom toe en roer het geheel door met een garde. Daarna doe je de fondant erbij en roer je het door totdat de fondant gesmolten is. Zet vervolgens de pan weer op het vuur – af en toe roeren – en laat het koken tot 115 graden. Als deze grens bereikt is, haal je de pan weer van het fornuis en voeg je de 40 gram witte chocolade toe. Als alles gesmolten is, is de borstplaat klaar.

Neem een plaat met bakpapier en gebruik steekvormpjes om het borstplaat mengsel in te storten. Je kunt er ook voor kiezen rondjes te maken met een sausdispenser of spuitzak, om vervolgens lolly’s te maken door er stokjes in te steken.

Na 40 tot 60 minuten is de borstplaat klaar.

Tip
Mocht je willen variëren neem dan in plaats van witte chocolade eens melkchocolade of kies voor een aardbeien- of frambozenessence. Ook is het leuk om het mengsel in een malletje te gieten.

Ook interessant