Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dag 10: suiker, ‘de zoete duivel’

suiker-sweet-devil.png

Tijdens de Fit Challenge ontvang je dagelijks een voedingstip van detox-coach Jacqueline van Lieshout. Dit is de tip voor dag 10.

Jacqueline: “In mijn boek In 28 dagen van gifbelt naar tempel stel ik de vraag ‘what’s your poison?’ ofwel: wat is jouw grootste verleider? Is het die fles wijn, zak chips of toch snoep en koek? We veroordelen vaak een ander voor zijn of haar (in onze ogen) voedingskeuzes en –gedrag, maar vergeten dan dat we zelf ook een onweerstaanbaar ‘gif’ in ons leven kennen. Iets waar we geen weerstand aan kunnen bieden. Voor velen van ons is dat suiker. Vaak zeggen mensen tegen mij: ‘Ik eet niet veel suiker, hoor, ik doe het niet eens meer in mijn thee!’ Wat zij zich niet realiseren is dat suiker in 80% van de producten uit de supermarkt is verwerkt. Juist deze producten zorgen ervoor dat we vele malen meer suiker binnenkrijgen dan we denken. Let vandaag eens op wat je op een ‘gewone’ dag aan suiker eet en drinkt, in het dossier kun je de (schuil)namen vinden van suiker op ingrediëntenlijsten en tips over het berekenen van hoeveelheden.”

Meer weten over suiker? Lees het dossier! 

In zestig dagen fit en slank(er)
Schrijf je in voor de gratis Margriet Fit-nieuwsbrief en ontvang elke dag gezonde recepten, oefeningen en tips van een voedingscoach. Samen met Margriet werk je aan een gezondere leefstijl in zestig dagen.

[sm-iframe height=”300″ src=”http://messagent.sanomadigital.nl/optiext/optiextension.dll?ID=yW7y_BMtB58zUaAptcLWth24A8lC9m6S7wHfswoXf62qRmiOP%2BiLKCNXW6wgXbEz22Vi0SmPVO9OkjTjcW”]

Spreekuur en ervaringen delen
Margriet organiseert wekelijks een spreekuur via Facebook met detox-coach Jacqueline van Lieshout bij wie je terechtkunt met vragen over gezond eten. Wil je ervaringen delen met andere deelnemers? Word dan lid van de  Margriet Fit Challenge Facebookgroep!

Ook interessant