Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Stoombroodjes

stoombroodjes-jpg.jpg

Warm en pittig zijn deze stoombroodjes van brooddeeg en gehaktvulling met ui en sambal.

Stoombroodje (10 stuks)
voor de broodjes
500 g bloem
1 zakje gist
1 tl suiker
1 tl zout
2 eieren

voor de vulling
1 el olie
1 ui, gesnipperd
200 g rundergehakt
1 el sambal
zout
zoete chilisaus

Vermeng alle ingrediënten voor het deeg met 2 dl water en kneed soepel. Laat het deeg in een kom onder een theedoek op een warme plek 1 uur rijzen.

Verhit intussen voor de vulling de olie en bak hierin de ui en het gehakt omscheppend. Roer de sambal erdoor en breng op smaak met zout. Laat afkoelen.

Verdeel het deeg in 10 bollen. Maak ze iets  platter en verdeel de vulling erover. Vouw de bollen dicht en stoom ze in een stoompan of stoommandje in 30 min. gaar. Serveer ze warm, met zoete chilisaus. Lekker met kippensoep met taugé.

Bereidingstijd: ± 45 min. en 1 uur rijzen

Kijk in Margriet 48 voor nog meer heerlijke broodjes. Ook lekker snoepgoed mag natuurlijk niet ontbreken!

Ook interessant