Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Stoofpotje met konijn en paddenstoelen

stoofpotje.png

Het wildseizoen is geopend en dat betekent: wild op het menu! Er wordt in de komende maanden weer veel wild gegeten: duif, eend, fazant, haas, ree, wild zwijn, hert, kalkoen, konijn etc. Het gaat om vele uiteenlopende soorten vlees en gevogelte, die niet allemaal op dezelfde manier gekruid worden. Daarom bestaat er ook niet één soort wildkruiden. Per type vlees of gevogelte moet gekeken worden welke kruiden en specerijen er het beste bij passen.

Uitgebreid assortiment
Silvo maakt het ons gemakkelijk en heeft een uitgebreid assortiment kruiden en specerijen die bij uitstek geschikt zijn voor het kruiden van alle soorten wild.

* Dragon is een goede combinatie met lichte wildsoorten als konijn of in mosterdsaus bij een stukje gebakken biefstuk of filet van wild.
* Jeneverbes, kruidnagel, laurierblad, rozemarijn en zwarte peper kunnen goed worden toegevoegd aan stoofpotjes van zwaardere wildsoorten zoals hazenpeper of ragout van wild zwijn.
* Salie met gebakken appeltjes is heerlijk bij een gebakken wildbiefstukje.
* Tijm is onmisbaar in sauzen bij gebakken of gegrild wildvlees zoals honingtijmsaus, sinaasappelsaus of gebakken paddenstoelen.

Recept
Stoofpotje met konijn en paddenstoelen
Hoofdgerecht: voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 15 minuten (+ ca. 1½ uur stooftijd)

Wat heb je nodig?
6 sjalotjes
1 teentje knoflook
250 g gemengde paddenstoelen
4 konijnenbouten (totaal ca. 900 g)
2 el Franse mosterd
1½ tl Silvo dragon
zout en versgemalen peper
4 el boter
1 flesje witbier (300 ml)
1 vleesbouillonblokje
2 tl Silvo peterselie
150 ml kookroom

Zo maak je het!
Pel en snipper de sjalotjes fijn. Pers de knoflook en verdeel de paddenstoelen in stukken. Smeer de konijnenbouten in met een mengsel van mosterd, dragon, zout en peper. Verhit 3 eetlepels boter in een braadpan, bak hierin de bouten rondom bruin en neem de bouten uit de pan. Fruit in het achtergebleven braadvet de sjalot met knoflook ongeveer drie minuten.

Leg de bouten terug in de pan en stoof deze met het bier en een verkruimeld bouillonblokje 1 tot 1½ uur afgedekt op zacht vuur gaar. Verhit, als de bouten gaar zijn, 1 eetlepel boter in een andere braadpan en bak hierin de paddenstoelen met peterselie ongeveer 3 minuten. Schep de bouten uit het stoofvocht op de gebakken paddenstoelen. Kook het stoofvocht met de kookroom in en schenk de ingekookte saus over de bouten. Lekker met spruitjes en rijst.

Ook interessant