Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dít is het lekkerste stoofperenrecept ooit (met als geheim ingrediënt: gember)

dit-is-het-lekkerste-stoofperenrecept-ooit-met-gember.jpg

Stoofperen zijn een echte klassieker met kerst. En het is ook typisch Nederlands om ze als bijgerecht te eten, in plaats van als dessert. We vroegen Roxanne Filion van Filion’s Cooking om ons te verrassen met haar lekkerste stoofperenrecept, en dat is gelukt.

Het is een overheerlijke versie met gember en steranijs geworden. Nét een beetje anders dan anders, maar dubbel zo lekker. Wedden dat dit de ster van het kerstdiner wordt?

Ingrediënten

  • 4 Gieser Wildeman stoofperen, geschild
  • 500 ml droge witte wijn
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 hele sterrenanijs
  • 10 gr in plakjes gesneden verse gember
  • 1 vanillestokje
  • 150 gr kristalsuiker
  • Eventueel agar agar of maizena om de saus dikker te maken

Zó maak je dit stoofperenrecept

  1. Voeg alle ingrediënten behalve de agar agar toe aan een klein pannetje. Deze moet niet te breed zijn, want anders komen de peren niet helemaal onder te staan. Voeg er eventueel wat water aan toe als de peren niet meer dan 80 procent onder staan.
  2. Zet het vuur halfhoog, zodat het gaat borrelen en de suiker oplost. Zet zodra de suiker is opgelost het vuur laag, en laat het zachtjes doorkoken. Houd de deksel op de pan.
  3. Laat dit twee uur zo staan (je huis gaat nu heerlijk ruiken) en kijk af en toe of de peertjes nog draaien en niet droogkoken.
  4. Na deze twee uur kun je de peertjes van het vuur halen en meteen serveren, of nog even in het vocht laten staan om later op te warmen. Als je het vocht er als saus bij wil serveren, kun je er wat agar agar of maizena aan toevoegen om het op te dikken.
  5. De peertjes als dessert serveren? Meng dan 200 gr mascarpone met 2 theelepels koek- en speculaaskruiden en een eetlepel maple syrup. Serveer dit bij de peren. Deze kun je ook toppen met geroosterde en gehakte amandelen.
  6. Toch liever rode wijn? Vervang 300 ml met rode wijn en 200 ml rode ruby port. Ook lekker! Natuurlijk kun je ook beide serveren, dat staat éxtra feestelijk op tafel.

Zoek je nog een lekker nagerecht voor bij het kerstdiner?
Probeer déze lekkere blondie met witte chocolade, citroen en pistache van Roxanne dan ook!

stoofpeertjes recept

Twee jaar geleden zegde Roxanne Filion haar baan op en begon ze haar eigen bedrijf: Filion’s Cooking.

“Ik word er blij van mezelf elke keer weer uit te dagen een nieuwe smaakbeleving te creëren met mooie producten. Ik krijg er elke keer weer een kick van als ik een recept heb gevonden dat gezond is, niet te veel ingrediënten en tijd nodig heeft én ook nog eens een echte smaakbeleving is. Daarnaast is mijn motto: ‘Als je jezelf wil verwennen met iets ongezonds, doe het dan goed’, dus ik bak ook graag een taartje!”

Volg Roxanne op Instagram via @filionscooking

Recept | Roxanne Filion, Filion’s Cooking
Fotografie | Roxanne Filion, Filion’s Cooking

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant